Anlık Bildirim

iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi: Beklenen ilgiyi göremedi

Dünyanın en popüler akıllı telefon serisi olan iPhone’un yeni modellerinin satışa sunulmasının üzerinden neredeyse bir hafta geçti. Ancak gelen ilk veriler şimdilik ilginin düşük olduğunu gösteriyor.

iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi Tam Boyutta Gör

Apple’ın yeni iPhone 16 serisi, ilk satış sonuçlarına göre beklenen ilgiyi görmedi. Ming Chi-Kuo’nun yaptığı analizler, özellikle iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin beklentilerin altında kaldığını ortaya koyuyor. Kuo’nun hem Apple’ın web sitesindeki teslimat sürelerine hem de tedarik zincirindeki verilere dayanan değerlendirmesine göre, Pro modellerinin satışları geçen yılki iPhone 15 serisine göre ciddi bir düşüş yaşadı.

İşte modellerine göre iPhone 16 serisinin satış rakamları

Analizlere göre, iPhone 16 Pro Max’in satışları geçen yıla kıyasla %16 oranında gerilerken, iPhone 16 Pro modeli ise %27’lik bir düşüşle dikkat çekiyor. Buna karşın, standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modelleri daha iyi bir performans sergiliyor. iPhone 16 Plus’ın satışları bir önceki yıla göre %48 artış gösterirken, iPhone 16 satışlarında da %10’luk bir yükselme kaydedildi. Bu veriler, kullanıcıların bu yıl daha çok standart modellere ilgi gösterdiğini ve özellikle büyük ekranlı iPhone 16 Plus’ın popülerlik kazandığını gösteriyor.

Toplamda, iPhone 16 serisi ilk haftasında yaklaşık 37 milyon adet satıldı. Bu rakam, geçen yılki iPhone 15 serisine göre %12.7 oranında daha düşük. Özellikle iPhone 16 Pro modellerindeki düşüş, standart modellerdeki artışı gölgede bırakıyor ve genel satışlarda bir azalmaya yol açıyor.

Kuo, Apple’ın bu yıl iPhone 16 Pro Max için daha fazla stok hazırladığına dikkat çekiyor. Bu model için üretim adetleri, tetraprizma kamerasının daha yüksek verimle üretilmesi sayesinde geçen yıla göre %106 artışla 6 milyon üniteye ulaşmış durumda. Ancak bu stok artışı, satış rakamlarına aynı oranda yansımış görünmüyor.

Apple’ın, 2025 yılında daha agresif bir ürün stratejisi izleyebileceği de öne sürülüyor. Kuo, iPhone 16 serisinde beklenen talebin oluşmaması durumunda, Apple’ın yeni promosyonlar ve stratejilerle piyasadaki talebi artırmaya çalışabileceğini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
3 Kişi Okuyor (0 Üye, 3 Misafir) 1 Masaüstü 2 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
13296 kez okundu.
56 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 16, iphone 16 pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim