Bir çok kullanıcı telefonunun başka kişilerin eline geçme ihtimaline karşı kilit ekranında şifre ile koruma yöntemini kullanıyor. Peki ama bu ekranda kullanılan genelde 4 haneli şifrelerimiz ne kadar güvenli? aslına bakılırsa maksimum 10 deneme sayısı sunulduğu için bu şifreyi bilmeyen birisinin çözme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz. Ancak biraz zahmetli de olsa artık bu şifreyi çözebilmek mümkün.
iOS 8.1.1'den daha eski sürüme sahip cihazlar için kullanılabilen bu kutuyu çalıştırabilmek için iPhone'un içini açmanız gerekiyor. Şarj girişine, batarya bağlantısına gerekli bağlantıyı yaparak ve telefonun ön yüzüne de bir aparat takılarak düzenek kuruluyor. Aslına bakacak olursak sistemin çalışma mantığı gayet basit. Kutu 10 hakkı bulunan denemelerini yaparken limiti doldurmadan aniden telefonun gücünü kesiyor ve tekrar güç vererek yeniden başlatıyor, sonrasında ise kaldığı yerden devam ediyor. Bu şekilde tüm şifreleri sınıra takılmadan deneme imkanına sahip oluyor. Ortalama bir yeniden başlatma ve deneme süresi 44 saniye olarak belirtilirken 4 haneli bir şifrenin kırılması maksimum dört gün alıyor, ancak ortalama süre 1-2 gün seviyesinde.
Çözme süresi biraz uzun sürse de başarılı şekilde kilidi açabilen bu kutunun satış fiyatı ise 300 dolar olarak belirlenmiş. Ancak 7 basamaklı bir şifreyi bu yöntem ile çözmeye kalktığınızda 10 yıldan uzun sürebileceğini de belirtmekte fayda var. iOS 8.1.1 ve 8.2 sürümlerinde kutunun çalışıp çalışmadığı bilinmezken ürünün ortaya çıkmasıyla Apple'ın kısa süre içinde çözüm üretmesi de bekleniyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5740 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Apple, kutu ve