- iSIM nedir? Ne işe yarar?
- iSIM teknolojisinin avantajları neler?
- İlk test başarıyla gerçekleştirildi
- Yorumlar
Qualcomm'un yeni iSIM teknolojisi ivme kazanırsa yalnızca geleneksel SIM kart yuvalarının değil, aynı zamanda hem operatörler hem de akıllı telefon üreticileri tarafından benimsenmesi oldukça yavaş olan eSIM'in de yerini alacak bir teknolojinin ticarileştirilmesinin önünü açılacak.
iSIM nedir? Ne işe yarar?
Mobil işlemci üreticisi Qualcomm ve telekom operatörü Vodafone, Thales ile birlikte iSIM teknolojisini tanıttı. Yeni teknoloji akıllı telefon ve diğer mobil cihazların işlemcisinin, fiziksel bir SIM kart olmadan, SIM kartın işlevlerini yerine getirmesine olanak tanıyor. iSIM, eSIM'den sonra SIM kart teknolojisinin geliştirilmesinde bir sonraki aşama olarak adlandırılmakta. eSIM'in çalışması için bir akıllı telefon ve özel bir çipe ihtiyacı var. Ancak iSIM bunlara gerek duymuyor.
iSIM teknolojisinin avantajları neler?
Sunumda, iSIM teknolojisinin bir dizi avantajından bahsedildi. İşte dikkat çekenler:
- Akıllı telefonlarda daha önce SIM kart yuvası için kullanılan alan boşaltılacak,
- Aynı SIM'e birden fazla hesap bağlanabilecek,
- iSIM uygulaması akıllı telefon çalışırken enerji tüketimini azaltacak,
- iSIM, iletişimi daha güvenli bir hale getirecek
GSMA spesifikasyonlarına uygun iSIM, hem tüketicilere hem de operatörlere fayda sağlayarak mobil servislerin cep telefonu dışındaki cihazlara entegrasyonunun önünü açıyor. Bu, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, VR platformları, IoT cihazları, giyilebilir cihazlar ve diğer teknolojik cihazların LTE veya 5G hizmetlerini çok daha kolay kullanabilecekleri anlamına geliyor.
İlk test başarıyla gerçekleştirildi
SIM kartı işlemciye entegre etmenin en büyük faydaları arasında iyileştirilmiş sistem performansı, daha yüksek performans ve daha fazla bellek yer aldığına dikkat çekiliyor. Avrupa'da Samsung'un Vodafone ağını kullanan Ar-Ge laboratuvarlarında teknolojinin bir demosu gerçekleştirildi ve mevcut altyapı ile hazır ve etkili olduğunu gösterildi. Teknolojiyi göstermek için Qualcomm Snapdragon 888 5G işlemciden güç alan Samsung Galaxy Z Flip3 5G akıllı telefon kullanıldı.
Vodafone Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alex Fromant-Kurtil konuyla ilgili şunları söyledi: "Amacımız, her cihazın sorunsuz ve basit bir şekilde birbirine bağlandığı ve tüketicinin bunlar üzerinde tam kontrole sahip olduğu bir dünya yaratmak. iSIM, uzaktan yönetim platformumuzla birleştiğinde, cihazların fiziksel bir SIM kart veya özel bir çip olmadan birbirine bağlanmasına izin vererek bu yönde atılmış önemli bir adım. Ayrı SIM kartlara ve ek plastik tüketimine olan ihtiyacı ortadan kaldırmaya yardımcı olacak. Bu teknoloji için ek uygulamalar geliştirmek ve ticarileşmesini hızlandırmak için Qualcomm Technologies ve Thales ile yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
7200 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, isim ve Mobil Teknolojiler