Anlık Bildirim

İsrail'de Covid-19 salgının azalmakta olduğu açıklandı

Geçtiğimiz Çarşamba günü İsrail'deki bir sağlık uzmanı, Covid-19'daki vaka artışının azalmakta olduğunu açıkladı. İsrail Sağlık Bakanlığı verileri de bunu doğruluyor.

İsrail'de koronavirüs salgını hızla azalıyor

Çarşamba günü İsrail'deki bir sağlık uzmanı, mevcut Covid-19 morbidite* oranının düşmekte olduğunu açıkladı. Bununla beraber Weizmann Bilim Enstitüsü'nden bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre, virüs üreme indeksi veya R sayısı da şu an İsrail'de salgının azalmaya başladığı gösteriyor. 

Virüs üreme indeksi veya R sayısı dediğimiz ölçek, her bir enfeksiyondan (veya vakadan) kaynaklanan yeni vakaların sayısını ölçer. Eğer bu sayı 1'den büyük ise vaka artışı devam ediyor, 1'den küçük ise vaka artışı azalıyor demektir. Weizmann Bilim Enstitüsü'ndeki bilim insanı ve İsrail hükümetinin kıdemli Covid-19 kabinesi danışmanı Eran Segal'in aktardığına göre İsrail'deki mevcut R sayısı 0,95. Öte yandan daha geçtiğimiz Pazar akşamı bu sayı 1,05'ti. 

Ağır hasta sayısında da düşüş var

Segal, Twitter'da yaptığı açıklamada, vaka artışındaki bu düşüşün test sayısındaki düşüşten kaynaklanmadığını ve son günlerde yapılan test sayısının bir önceki haftada yapılarla aynı miktarda olduğunu ifade etti. Bununla birlikte Eran Segal, hastaneye kaldırılan ağır vakalarda da düşüş olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonrasında Segal'in tweet'i, İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz tarafından da paylaşıldı. Sağlık Bakanlığı'ndan yayınlanan verilere göre de geçtiğimiz Salı günü yapılan 97.000 koronavirüs testinin yalnızca %7'si pozitif çıktı. Ayrıca ülkede tüm aşılarını olan vatandaşların oranı bugünlerde %60'ın üzerine çıktı. 

* Morbidite oranı veya morbidite hızı, istatistiksel bir ölçüm terimidir. Belirli bir nüfusta belirli bir zaman dilimi içerisinde hastalığa tutulanların sayısının sağlıklı kalmış nüfusa oranıdır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7725 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
israil, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim