''Uber'in sonunu getireceğiz''
Uber'in Türkiye'de herhangi bir ofisi ya da şirketi olmadığı için vergi ödemediğini açıklayan Uğur, aynı sebepten ötürü devlet tarafından kesilen 9 milyon TL'lik cezanın da tahsil edilemediğini kaydetti. Müşteriden, şoförden komisyon alan Uber'in, ''hem taksicinin cebinden hem de müşteriden çaldığını'' ifade eden Uğur, ''Uber'in sonunu getireceğiz.'' dedi. Ülke olarak kritik bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde bu paraların neden yurt dışı transferi ile sevkinin yapıldığına dikkat etmemiz gerekiyor.'' diyen Yahya Uğur; Uber'in Türk parasıyla, esnafı ezerek Hollanda'ya para transferi yaptığını dile getirdi.
Uber'a karşı üç yıldır sessiz bir hareket yürüttüklerini söyleyen Uğur, Uber ile ilgili araştırmalar yaptıklarını ve Uber'in dünyadaki reklamını taksicilerle kavga haberleriyle güçlendirdiğini gözlemlediklerini açıkladı. Bu nedenle mücadeleye gizlice devam etme kararı aldıklarını vurgulayan Uğur, süreç esnasında maliye ve İstanbul emniyeti ile iş birliği yaptıklarını ve çeşitli kurumlara başvuruda bulunduklarını kaydetti. Yahya Uğur'un açıklamalarına göre İTEO, Uber için BTK ve Rekabet Kurumu'na; D belgesinin ve Tursab belgesinin iptali içinse Ulaştırma Bakanlığı'na başvurularda bulundu. İTEO son olarak Uber erişiminin engellenmesi için mahkemeye başvurdu.
''İtibar göstermeyin''
Uber'in sonunun yaklaştığını dile getiren Yahya Uğur, müşterilerin ve şoförlerin Uber'e itibar göstermemelerini istiyor. ''Uber’in iyi para kazandırdığı, cezaları kendisinin ödediği gibi reklamlara itibar etmeyin.'' diyen Uğur, ''Uber paralel ihanetin taşımacılık ayağıdır. Korsan taşımacılıkla mücadele yasasında gösterdiğimiz başarıyı bu konuda da göstereceğiz.'' ifadeleriyle kurumun, Uber'e karşı olan mücadelesinde son derece kararlı olduğunu vurguladı.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
8756 kez okundu.
49 kişi, toplam 53 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
uber, maliye ve