Queensland Üniversitesi tarafından yayınlanan aşağıdaki videoda görebildiğimiz füze, deneme atışı sırasında mach 8 hızına ulaşmış, yani saatte yaklaşık 9.8 bin kilometrelik inanılmaz bir hızdan bahsediyoruz. Bu hızı daha iyi hayal edebilmek için füzenin ulaştığı bu maksimum hızıyla Londra-İstanbul arasındaki mesafeyi 20 dakikadan daha kısa bir sürede alabileceğini düşünebilirsiniz.
ABD Hava Kuvvetleri, Avustralya Savunma Bilimi ve Teknolojisi Grubu (Avustralya ordusuna bağlı bir birim), Boeing, BAE Systems Australia ve Queensland Üniversitesi gibi kurumların yer aldığı 70 milyon dolarlık HiFIRE projesinde 2009 yılından bu yana testler gerçekleştiriliyor.
Hipersonik füzelere karşı önlem almak şu anda mümkün değil
Geleneksel balistik füzelerin kolayca tahmin edilebilen basit uçuş rotalarının aksine hipersonik füzeler çok daha karmaşık bir yol izleyerek hareket edebiliyor. Yüzeye çok yakın bir mesafeden hedefine doğru ilerleyebilen füzeler aynı zamanda kaçınma manevraları da gösterebiliyor. Bu sayede füze anlık olarak tespit edilebilse dahi tam olarak nereye gideceği hiçbir şekilde tahmin edilemiyor ve üzerine fırlatılan cisimlerden de kolaylıkla kurtulabiliyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
8709 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
hifire 4, hipersonik füzeler ve Popüler Bilim