Anlık Bildirim

Xpeng Mona M03, şimdiye kadarki en aerodinamik elektrikli sedan olacak

Elektrikli araç üreticisi Xpeng'e göre bu yıl satışa sunacağı Mona M03 isimli model, seri üretim araçlar arasında şimdiye kadarki en aerodinamik elektrikli sedan olacak. İşte detaylar:
İşte dünyanın en aerodinamik elektrikli sedan modeli Tam Boyutta Gör
Çinli Xpeng, bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunmayı planladığı Mona M03 modelinin şimdiye kadarki en aerodinamik elektrikli sedan olduğunu duyurdu. Tesla Model 3 ile benzer boyutlara sahip olan model, 0.194 cd hava sürtünme katsayısına sahip. Elbette bu iddianın seri üretim modeller arasında geçerli olduğunu belirtelim.

Verilere baktığımızda Xpeng Mona M03'ün bu konudaki rakiplerini az farkla geride bıraktığını görebiliyoruz. Örneğin; BYD'nin YangWang U6 modeli, 0.195 cd hava sürtünme katsayısına sahip. Buna ek olarak, Mona M03, Lucid Air (0.197 cd), Mercedes-Benz EQS (0.20 cd) ve Tesla Model S (0.208) gibi kendisinden çok daha pahalı rakiplerini de geçmeyi başarıyor.

Markanın açıklamasına göre, bu başarının elde edilmesine en çok katkı sağlayan detaylar arasında ön tamponun alt kısmındaki aktif hava girişi (-0,023), arka rüzgar yönlendirme plakaları (-0,015), düşük sürtünme direncine sahip lastikler (-0,013) yer alıyor. Tüm aerodinamik önlemler otomobilin rüzgar direncini 0.085 cd azaltırken, menzile tam 60 kilometre katkı sağlıyor. 

İşte dünyanın en aerodinamik elektrikli sedan modeli Tam Boyutta Gör
Bir diğer ilgi çekici detay da Mona M03'ün yukarıda saydığımız modellere göre çok daha erişilebilir bir fiyatla satışa sunulacak olması. Fiyat henüz resmi olarak açıklanmadı fakat Çin medyasında çıkan haberlere göre 21 bin dolar civarında olacak. Otomobilin ölçülerine baktığımızda ise 4780 mm uzunluğa ve 2815 mm aks mesafesine sahip olduğunu görmekteyiz.

Motor seçeneklerine baktığımızda Xpeng Mona M03'ün ilk etapta 140 kW veya 160 kW'lık motorlarla satışa sunulacağını görüyoruz. Bu motorlara BYD'nin alt markası FinDreams kaynaklı lityum demir fosfat batarya seçenekleri güç verecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim