Uzmanlar, kazançlarının miktarını öğrenmek için 6.000 korsan site ve uygulama üzerinde bir araştırma yaptı ve bu korsan platformların yılda yaklaşık 1.3 milyar dolar kazandığı ortaya çıktı.
Google müdahale etmiyor
Üstelik ilginç bir şekilde, para kazanmak için Google, Facebook ve Amazon dahil olmak üzere büyük reklamverenleri de kullanıyorlar. Bu tür kaynaklar lisanssız programlar yayınlıyorlar ve yasadışı video akış işiyle uğraşıyorlar. Yani korsan film ve dizi yayını yapıyorlar. Adı geçen büyük şirketler ise korsan sitelerdeki reklamların %4'ünü ve uygulama içi reklamcılığın %24'ünü sağlıyor.
Temel olarak bu site ve uygulamalardaki reklamlar tıklama tuzağı biçiminde. Uzmanlara göre bu tür reklamlar büyük markaların itibarına da zarar veriyor. Google'ın korsan platformlarda yer alan reklam gelirinin yasa dışı web sitelerine akmasını engelleyecek bilgi ve uzmanlığa sahip olduğunu iddia edilmekte. Ancak arama devi şimdiye kadar bu konuyla ilgili bir engelleme veya gelirlere el koyma gibi bir yaptırımda bulunmuş değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.