Anlık Bildirim

Yine bir Bitcoin borsası saldırıya uğradı, bu kez 235 milyon dolar çalındı

Kripto para dünyasında bu yıl ikinci büyük siber saldırı haberi geldi. Hindistan’ın en büyük borsalarından WazirX saldırganlara tam 235 milyon dolar kaptırdı.   
Bitcoin Tam Boyutta Gör
Geçmiş yıllarda Binance tarafından da yatırım alan ve Hindistan’ın en büyük borsaları arasında gösterilen WazirX bu yılın ikinci en büyük siber saldırısına maruz kaldı. Borsadan 235 milyon dolar çalındı.

Kripto para dünyasında dev vurgun

Cüzdan takip hesaplarının uyarı vermesiyle ortaya çıkan saldırıda, borsanın Ethereum üzerinde bulunan çok anahtarlı cüzdanından 235 milyon dolar değerinde kripto varlığın çalındığı ve Tornado Cash üzerinde de izinin kaybettirildiği belirtiliyor. Saldırganların tam 6 gün boyunca saldırı planı yaptığı belirtiliyor.

Saldırganlar 130 milyon dolarlık kripto varlığı hızlı bir şekilde satarak dolara çevirdi. Şu sıralarda kalan 105 milyon dolarlık varlığı eritmekle meşgul. Borsa para yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldı. Ne var ki çalınan varlıkların geri dönmesi zor görünüyor. Geçtiğimiz haftalarda bir Japon borsası da 305 milyon dolar kaptırmıştı. Böylece ilk 7 ayda 540 milyon dolar çalınmış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim