Küresel çip kıtlığının en kötü dönemleri yakında geride kalabilir. Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs'ın Asya bölgesi baş ekonomisti Andrew Tilton çip sıkıntısından kaynaklanan aksaklıkların yakında sona erebileceğini söyledi. Deneyimli ekonomiste göre yarı iletken pazarındaki en kötü dönem şu anda yaşanıyor ve bu durum 2021'in ikinci yarısında iyileşmeye başlayacak.
Tilton son zamanlarda yarı iletken tedarik zincirinde yer alan Japonya, Tayvan ve Güney Kore gibi Kuzey Asya ülkelerinde tedarik zincirlerinde ve sevkiyat gecikmelerinde "fark edilir ölçüde sıkılaşma" olduğunu söyledi. Bu durum otomobil üretiminin yanı sıra alt sektörleri de etkileyecek. CNBC'ye konuk olan ekonomist, aşağıdaki ifadeleri kullandı:
"Analistlerimiz muhtemelen şu anda bunun en kötü dönemini yaşadığımıza inanıyor. Yani şu anda en büyük aksaklıkları otomotiv gibi sektörlerde görüyoruz ve yılın ikinci yarısında durum giderek iyileşecek."
Intel CEO'su: Çip krizi birkaç yıl daha sürebilir
Danışmanlık firması AlixPartners'a göre, otomobil üretimini aksatan çip kıtlığı küresel otomotiv endüstrisinde yıl sonuna kadar 110 milyar dolarlık kayba neden olacak. Intel CEO'su Pat Gelsinger ise dünyadaki yarı iletken sıkıntısının birkaç yıl daha sürebileceğini düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
10276 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
çip krizi, Diğer Bilim ve Popüler Bilim