Üretimi basitleştirerek maliyeti düşürecek
Kuru kaplama teknolojisi, pil üreticileri tarafından katot ve anot üretiminde kullanılan yüksek enerji tüketen ve daha pahalı olan geleneksel ıslak işlemin yerine geçmek üzere araştırılıyor.
2019'da Maxwell isimli girişimi satın alarak bu alana yatırım yapan Tesla, Teksas'taki fabrikasında 4680 pil hücreleri için anot üretiminde tamamen kuru kaplama yöntemine geçmeyi başardı. Ancak katot malzemesinin doğası gereği kuru kaplama ile işlenmesi daha zor olduğundan henüz geçilebilmiş değil.
Kim, LG'nin kuru kaplama teknolojisi açısından rakiplerinin önünde olduğunu olduğu söylüyor ve bu teknolojiyle pil üretmenin maliyetleri %17 ile %30 arasında düşürebileceğini belirtiyor. Daha önce Volkswagen de teknoloji hakkında konuşmuş ve kuru kaplama teknolojisinin enerji kullanımını %30 azaltabileceğini ve fabrika alanından %50 tasarruf edilebileceğini söylemişti.
Geleneksel ıslak kaplamada, kimyasalların solventler içinde çözülmesi ve kimyasalların büyük fırınlarda yüksek sıcaklıklarda kurutulması aşamaları yer alıyor. Kuru kaplamada ise kurutma fırınları ve diğer ekipmanların kullanılmasına gerek duyulmadığı için önemli oranda para ve enerji tasarrufu sağlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.