Anlık Bildirim

Lucid, yeni elektrikli Air Pure'ın üretilmiş en verimli otomobil olduğunu iddia ediyor

Lucid, 2025 model Air Pure modelinin ayrıntılarını paylaştı. Şirket, yeni elektrikli sedanın, 12,5 kWh/100km enerji tüketimiyle bugüne kadar üretilmiş en verimli otomobil olduğunu iddia ediyor.
Lucid, yeni Air Pure'ın en verimli otomobil olduğunu iddia ediyor Tam Boyutta Gör
Lucid Motors, 2025 model Air Pure modelinin ayrıntılarını paylaştı. Lucid, güncellenmiş elektrikli sedan modelinin, kilovatsaat başına 5 mil yani 12,5 kWh/100km enerji tüketimiyle bugüne kadar üretilmiş en verimli otomobil olduğunu iddia ediyor.

ABD'li üretici Lucid, şuanda tek model ile piyasada yer alıyor. Büyük boyutlu, lüks sedan segmentinde yer alan Lucid Air, zaten verimli olan güç aktarım sistemini daha da geliştirerek verimlilikte çıtayı daha da yükseğe çıkarmayı başarmış.

Lucid, yeni Air Pure'ın en verimli otomobil olduğunu iddia ediyor Tam Boyutta Gör
Şirketin baz modeli olan Air Pure, şuanda Amerikan EPA ölçümlerine göre 660 km menzil sunuyor. Arkadan itişli tek motora sahip olan bu model, 88 kWh'ten 84 kWh'e küçültülen bataryaya rağmen,  geliştirilen verimlilikle menzil değerini 676 km'ye çıkaracak. EPA standartlarına göre 146 MPGe (benzin eşdeğeri galon başına mil) değerini sunan otomobil, Tesla Model 3 RWD ve Hyundai Ioniq 6 RWD gibi oldukça verimli otomobilleri geride bırakmayı başarıyor. Üstelik Lucid Air'in bu otomobillerden daha büyük ve ağır bir araç olduğunu belirtelim.
Lucid, yeni Air Pure'ın en verimli otomobil olduğunu iddia ediyor Tam Boyutta Gör
800 V batarya mimarisine sahip olan 2025 Lucid Air'in tüm versiyonları standart olarak ısı pompasıyla gelecek. Isı pompası ilk olarak en üst düzey üç motorlu Air Sapphire'de kullanılmış ve o zamandan beri yalnızca 2024 Air Grand Touring'de uygulanmıştı. Lucid, ayrıca tüm 2025 Air modellerinin, önceki nesle kıyasla üç kat daha fazla işlem gücü ve iki kat daha fazla bellek sunan yeni bir merkezi işlemciye sahip olacağını ve araç içi bilgi-eğlence deneyimini çok daha akıcı hale geleceğini söylüyor.

Son olarak Lucid, yeni modelin standart olarak DreamDrive sürücü destek teknolojisiyle donatılacağını açıkladı. Sistem, 3 boyutlu çevre izleme ve canlı kör nokta tespiti gibi özellikleri içeriyor. 2025 Lucid Air modellerinin ABD fiyatları şöyle:

  • Grand Touring: 824 km menzil, 110.900 dolar
  • Touring: 653 km menzil, 78.900 dolar
  • Pure: 676 km menzil, 69.900 dolar
Kaynakça https://electrek.co/2024/07/16/lucid-2025-air-pure-offers-5-miles-per-kwh-most-efficient-car-in-world/ https://www.fueleconomy.gov/feg/topten.jsp?year=all&action=AllYears Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim