Anlık Bildirim

Konsollarda çalışan ve "tespit edilemeyen" hile yazılımı Activision'ın isteği üzerine kaldırıldı

Son birkaç gündür gündemde olan makine öğrenmesi ile çalışan hile yazılımı, Activision'ın isteği üzerine kaldırıldı. Hile yazılımının sahibi projesini iptal etti.

Makine öğrenmesi ile çalışan hile yazılımı iptal edildi Tam Boyutta Gör

Hilenin bir hayli tat kaçıran bir şey olduğu konusunda çoğu oyuncu hemfikir. Ancak ne yazık ki her geçen gün başka hile yazılımları çıkıyor. Geçtiğimiz hafta da makine öğrenmesi kullanılarak tespit edilmesi hayli zor bir hile yazılımı ortaya çıkmıştı. Ancak hile yazılımı daha yayınlanmadan iptal edildi.

Hile yazılımının tanıtımı esnasında Activision'ın ücretsiz online oyunu Call of Duty Warzone kullanılmıştı. Öncesinde Activision bu videoyu YouTube'dan sildirdi. Ardından da yazılımın sahibi User101 ile iletişime geçerek yazılımı geliştirmeyi sonlandırmasını istedi. Bu şekilde de tespit edilmesi çok zor olan hile yazılımı başlamadan bitmiş oldu. Yazılımın sahibi şu açıklamayı yaptı:

"Bu açıklama gerekli değildi. Ancak Activision'ın isteği üzerine artık bu projeyi geliştirmeye devam etmeyeceğim. Amacım asla yasal olmayan bir şey yapmak değildi. Bu teknoloji hiçbir zaman yayınlanmadı, popüler olan videonun sonunda 'çok yakında' yazıyordu. Bu teknolojinin başka faydaları da var. Örneğin, uzuvlarınızı kullanarak bilgisayarın kamerasını da yönetebilecektiniz. Bu olumsuz durum sonrasında o projeye de daha fazla devam etmeyeceğim."

Neler Olmuştu?

Hile önleme grubu olan Anti-Cheat Police Department, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı ve yeni bir hile yazılımının tüm konsollarda rahatça çalışabildiğini iddia etti. ACDP'nin iddiasına göre bu yeni hile yazılımı makine öğrenmesi ile çalışıyor oyuncuların otomatik olarak nişan almasını sağlıyor. Bildiğiniz gibi konsollarda özellikle FPS oyunlarında otomatik nişan alma özelliği var. Bu yazılım da bu özelliği üst seviyeye çıkarıyor ve düşman ekrana geldiğinde otomatik olarak nişan alıyor.

Bu hile yazılımının tespit edilmesinin bir hayli zor hatta imkansıza yakın olduğu söylendi. Ancak Activision öncesinde hile tanıtımının yapıldığı videoyu sildirdi ve şimdi de proje iptal edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8640 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
activision, hile yazılımı ve Yazılım
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim