Anlık Bildirim

Meta'dan gizlilik ihlali: 1,4 milyar dolar ceza ödeyecek

Meta, şirketin milyonlarca kullanıcıya ait yüz tanıma bilgilerini yasadışı olarak topladığı ve yasaları ihlal ettiği iddiasıyla açılan davayı çözmek için 1,4 milyar dolar ceza ödeyecek.
Meta'dan gizlilik ihlali: 1,4 milyar dolar ceza ödeyecek Tam Boyutta Gör
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, yüz tanıma teknolojisini kullanarak biyometrik verileri izinsiz olarak toplamakla suçlandığı Teksas'taki davada 1,4 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Kullanıcıların yüzleri otomatik olarak etiketlenerek gizlilik yasaları ihlal edildi

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın, yüz tanıma teknolojisini kullanarak biyometrik verileri izinsiz olarak toplamakla suçlandığı Teksas'taki dava görüldü. Gelen bilgilere göre, suçlamaları kabul eden Meta, 1,4 milyar dolar ödeyecek.

Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından yapılan açıklamada, şirketin milyonlarca Teksaslının kişisel biyometrik verilerini izinsiz olarak toplamasını ve kullanmasını durdurmak için Meta ile 1,4 milyar dolarlık anlaşmaya varıldığı aktarıldı.

Açıklamada, Meta'nın 10 yıldan fazla süredir Facebook'a yüklenen fotoğraflarda yer alan neredeyse her yüz üzerinde yüz tanıma yazılımını uyguladığı ve kişilerin kayıtlarının alındığı ifade edildi. Teksas Başsavcısı Paxton, Şubat 2022'de milyonlarca vatandaşın biyometrik verilerini rızaları olmadan yasa dışı şekilde topladığı gerekçesiyle Meta'ya dava açmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim