Anlık Bildirim

Meta Quest 3, yeni özelliği sayesinde artık çok daha işlevsel

Sanal ve Karma gerçeklik gözlüğü pazarının en güçlü isimlerinden biri olan Meta Quest 3, son güncellemesiyle kavuştuğu Layout uygulaması ile birlikte çok önemli bir özelliğe daha kavuştu. 

Meta Quest 3, yeni özelliği sayesinde artık çok daha işlevsel Tam Boyutta Gör

Meta Quest 3, kullanıcıların gerçek dünya objelerini ölçmelerine olanak tanıyan yeni bir uygulamayla donatıldı. Meta'nın son güncellemesi olan v68 ile birlikte gelen Layout isimli bu uygulama, özellikle evdeki eşyaların yerleştirilmesi konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Artık kullanıcılar, alışveriş yapmadan önce mobilyaların veya diğer objelerin evde nasıl duracağını ve uygun boyutlarda olup olmadığını kolayca görselleştirebilecekler.

Meta Quest Layout uygulaması nasıl çalışıyor

Meta, bu yeni uygulamayı resmi bir blog gönderisiyle duyurdu. Blogda, "Gerçek dünyadaki alanlarınızı yeniden düzenlemek için yeni bir Layout yardımcı uygulamasını tanıtıyoruz," ifadesiyle Layout'un, kullanıcılara sadece mobilya ve cihazların boyutlarını ölçme imkânı sunmakla kalmadığı, aynı zamanda içeriklerin yönetilmesini de kolaylaştırdığı belirtildi. Uygulama, Meta Quest App Library'ye otomatik olarak ekleniyor ve kullanıcılar sadece 139.28MB boş alan ayırarak bu yeni uygulamayı cihazlarına indirebiliyorlar.

Layout, hem İngilizce hem de İspanyolca dil desteği sunuyor ve çevrimdışı olarak da çalışabiliyor. Uygulama, sadece bir ölçüm aracı olmakla kalmayıp, aynı zamanda bir dengeleme aracı olarak da işlev görüyor. Bu özellik, kullanıcıların duvara monte ettikleri çerçevelerin veya televizyonların düz olup olmadığını kontrol etmelerine yardımcı oluyor. Üç boyutlu bir referans noktası oluşturabilen uygulama, uzunluk, genişlik ve yükseklik ölçümleri yaparak kullanıcıların gerçek dünyadaki nesnelerle sanal nesneleri kolayca kıyaslamalarına olanak tanıyor.

Meta Quest 3'ün yeni güncellemesiyle gelen yenilikler sadece Layout uygulamasıyla sınırlı değil. Ayrıca, geçtiğimiz hafta duyurulan Meta AI Vision ve sohbet botu yetenekleri de bu güncellemeyle kullanıcılara sunuldu. Bu yeni özellikler sayesinde, Meta Quest 3 kullanıcıları, cihazlarında yapay zekâyı bir asistan olarak kullanabilecek ve bu asistan, cihazın karma gerçeklik geçiş özelliğini kullanarak çevresindeki ortamı gözlemleyip sorulara yanıt verebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim