Anlık Bildirim

Meta Quest serisi için HDMI desteği geldi

VR pazarının başarılı isimlerinden olan Meta, Quest serisi için yeni bir uygulama yayınladı. Bu güncellemeyle Quest sahipleri, HDMI çıkışı olan ürünlerinin ekranını VR cihazları ile görüntüleyebilecek
Meta Quest 3 Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz yıllarda popülerliği artan VR ve AR pazarının lider isimlerinden olan Meta, başarılı Quest serisine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Xbox Cloud platformunu Quest kullanıcıları ile buluşturan firma, şimdi de cihazlarına HDMI bağlantı desteği getiriyor.

HDMI bağlantısı için kablodan fazlası gerekli

Meta, geçtiğimiz günlerde Quest 2, Quest 3 ve Quest Pro cihazları için Meta Quest HDMI Link isimli bir uygulama yayınladı. Bu uygulama ile kullanıcılar, HDMI veya DisplayPort çıkışlı konsol, bilgisayar ve akıllı telefon gibi cihazlarını Quest gözlüklerine bağlayabilecek. Böylece bahsi geçen cihazların görüntüsü, sanal gerçeklik ortamında deneyimlenebilecek.

Meta Quest HDMI Link uygulaması Tam Boyutta Gör
Düşük gecikmekli 1080p çözünürlüklü görüntü akışı sunan HDMI Link, maalesef standart bir HDMI kablosundan daha fazlasını gerektiriyor. Kullanıcılar, HDMI Link özelliğini kullanmak için Capture Card yani Yakalama kartı olarak bilinen cihazlara sahip olmak zorunda. Özellikle oyuncular ve yayıncılar tarafından kullanılan bu cihazlar, oldukça yüksek fiyatlara satılabiliyor. Ayrıca bunun yanı sıra HDMI Link özelliği, HDCP tarafından korunan video akışlarını desteklemeyecek yani Xbox veya Playstation gibi cihazlarınızı Quest’e bağlayarak Netflix kullanamayacaksınız. Özellikle Vision Pro’nun piyasaya sürülmesi ile Quest markasına olan yatırımlarını arttıran Meta, bakalım önümüzdeki yıllarda bu seriyi nerelere taşıyacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim