Microsoft, saldırıya uğradığını kabul etti
Saldırıyı üstlenen Anonymous Sudan grubunun geçmişi pek net değil, grubun Ocak ayından bu yana aktif olduğu belirtiliyor. Belirtilenlere göre yapılan saldırı yaklaşık bir buçuk saat kadar sürdü. 2021 yılında Microsoft, saniyede 2,4 terabite (Tbps) ulaşan trafiğiyle 10 dakikadan fazla süren, o zamana kadar kaydedilmiş en büyük DDoS saldırılarından birinin hedefi olmuştu. 2022'de bir saldırı 3,47Tbps'ye ulaştı. Haziran saldırısında trafik patlamalarının ne kadar büyük olduğu belli değil. Ancak hizmet kesintisinin yaşandığı günde 18.000'den fazla kullanıcı Outlook'unçöktüğünü Twitter'dan bildirmişti.
Bleeping Computer'a göre Anonymous Sudan, 2023 yılının başında siber saldırılar düzenlemeye başladı. O dönemde grubun Sudan siyasetine karışan ve Müslüman karşıtı politikaları destekleyen ülkeleri hedef aldığı iddia ediliyordu. Ancak bazı siber güvenlik araştırmacıları, grubun aslında Rusya’ya bağlı Killnet grubunun bir uzantısı olduğuna ve Sudan'a yapılan atfın bir kamuflajdan ibaret olduğuna inanıyor.
Bu bağlantının olasılığı Cuma günü Anonymous Sudan'ın Killnet ve bir başka Rusya yanlısı çete olan Revil ile bir "Darknet Parlamentosu" kurduğunu açıklamasıyla daha da belirginleşti. Örgüt ilk iş olarak, uluslararası bankalar arası sistemi SWIFT'i hedef almakla tehdit etti. ABD ve AB, Ukrayna işgali sonrasında Rusya’yı bu sistemden çıkarmıştı.
Kaynakça https://www.theverge.com/2023/6/18/23765124/microsoft-outlook-june-ddos-attack-anonymous-sudan https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-confirms-azure-outlook-outages-caused-by-ddos-attacks/ https://msrc.microsoft.com/blog/2023/06/microsoft-response-to-layer-7-distributed-denial-of-service-ddos-attacks/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Biraz daha akıcılık ve avuç içinin de kasılmasını yaparlarsa tamamdır.