Anlık Bildirim

Nvidia B100 iptal edildi, boşluk Hopper çözümleri ile dolacak

Nvidia yapay zekâ yarışında çok hızlı at koşturunca yorulma emareleri göstermeye başladı. Büyük beklentilerin olduğu Blackwell tasarım sorunları yaşıyor.        
Nvidia Tam Boyutta Gör
2024 yılının en dikkat çeken firması Nvidia, müthiş geçen ilk yarının ardından ikinci yarı sendelemeye başladı. Önce bazı sorunlar nedeniyle Blackwell mimarisi ertelendi şimdi ise Nvidia B100 hızlandırıcısının tamamen iptal edildiği iddia edildi.

Nvidia üzerinde kara bulutlar

Nvidia Blackwell mimarisinin üretiminde bazı sorunlar olduğu özellikle iç bağlantı desenlerinde bir tasarım açığına rastlandığı gündeme gelmişti. Nvidia’nın bu sorunlu bölgeyi elden geçirmek için üretimi ertelediği gündeme gelmişti.

Analiz uzmanları Nvidia B100 hızlandırıcısının tamamen iptal edildiğini ve daha önce yayınlanan yol haritasından çıkarıldığını belirtiyor. Firma ağırlığını B200 hızlandırıcısına verecek ve B100 yerine de bütçe odaklı B200A hızlandırıcısı önerilecek.

Nvidia’nın hali hazırda Hopper hızlandırıcılarına talep yüksek olduğu için sipariş konusunda bir sıkıntı yaşamayacağı ön görülüyor. Bu da mali tablolarda kayda değer bir etki yaratmayacak. Uzmanlar Nvidia hisseleri için 180$-200$ beklentisini koruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim