Anlık Bildirim

OLED monitör satışları bu yıl yüzde 181 artış gösterdi

OLED monitör satışları ve sevkiyatı 2024 yılında tavan yaptı. Trendforce tarafından yayınlanan rapora göre OLED monitör satışları bu yıl yüzde 181 oranında artış gösterdi.
OLED monitör satışları bu yıl yüzde 181 artış gösterdi Tam Boyutta Gör
OLED monitör pazarında son dönemde oldukça hızlı bir büyüme yaşanıyor. 2024 yılında OLED monitör sevkiyatlarının, geçen yıla oranla yüzde 181 artış gösterdiği bildirildi. Bu hızlı büyüme özellikle oyun odaklı OLED ekranların gelişen panel teknolojileriyle daha popüler hale gelmesi sayesinde gerçekleşti. Ancak en büyük katkı ise düşen fiyatlar ile sağlandı.

Pazarın lideri Samsung

TrendForce analistlerinin hazırladığı yeni bir rapora göre, OLED monitör sevkiyatlarının yıl sonunda 1.44 milyona ulaşması bekleniyor. Samsung, özellikle QD-OLED panelleri ile pazara liderlik ederken, bu teknolojinin OLED monitör sevkiyatlarındaki payı 2023'te yüzde 53.5 iken, 2024'te yüzde 73'e çıkması bekleniyor. LG'nin WOLED teknolojisine dayalı pazar payının ise yüzde 26'ya düşeceği öngörülüyor.

Rapor, Samsung’un agresif üretim artışına vurgu yaparak, QD-OLED teknolojisinin pazar hakimiyetini sağlamlaştıracağını belirtiyor. MSI gibi markaların da OLED ürün yelpazelerini genişleterek pazardaki rekabeti artırdığına dikkat çekiliyor.

2024 yılı itibarıyla OLED monitör pazarındaki marka bazlı pazar payı şu şekilde dağılıyor:

  • Samsung: %31
  • LG: %19
  • ASUS: %14
  • Dell: %14
  • MSI: %11
  • GIGABYTE: %3
  • Diğer: %8

MSI'nin OLED monitör pazarındaki hızlı büyümesi dikkat çekici. Marka, son yıllarda yaptığı genişlemelerle pazar payını artırarak, büyük oyuncular olan ASUS ve Dell'in hemen arkasına yerleşti. Rapor, OLED monitör pazarındaki bu yüzde 181'lik büyümenin tek seferlik bir artış olmadığını ve önümüzdeki yıllarda da benzer büyüme oranlarının devam edeceğini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim