Güncelleme: Delmicron varyantı ile ilgili geçtiğimiz saatlerde çıkan iddiaların ardından Hint uzman Dr. Rakesh Kumar Mishra, böyle bir varyant olmadığını söyledi ve haberleri yalanladı. Kendisinin söylediğine göre şu anda sadece bazı ülkelerde iki varyant sebebiyle vakalarda bir artış söz konusu.
Orijinal Haber: Bildiğiniz üzere yaklaşık 2 yıldır Covid-19 hayatımızda. Ne zaman geçeceğine dair bir umut olsa çıkan yeni varyantlar insanları tekrar endişeye sokuyor. Şimdi de ismi ile de artık pes ettiren yeni bir çifte varyant ortaya çıktı.
Geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde Covid-19'un iki farklı varyantı ortaya çıkmıştı. Bunlardan ilki ağır semptomlara yol açan Delta Varyantı ve hızlı buluşma oranına sahip olan ancak hafif semptomlar gösteren Omicron Varyantı. Şimdi de bu iki varyantın birleşiminden oluşan Delmicron isimli bir çifte varyant konusunda endişeler başladı.
Delmicron Nedir?
Her şeyden önce belirtmekte fayda var Delmicron, Omicron veya Delta gibi mutasyona uğrayan bir varyant değil. Omicron ve Delta'nın birleşiminden oluştuğu düşünülen bir çifte varyant. Şu an için Batı'da ciddi bir şekilde yayıldığı düşünülüyor ve İngiltere, ABD, Hindistan ve Avrupa'da bulunduğu iddia ediliyor.
Şu an için Delmicron'a dair pek fazla kesinleşmiş bilgi bulunmuyor ancak bilim insanları Demilcron'un Omicron gibi hızlı yayılması ve Delta gibi ağır semptom göstermesinden endişe ediyor. İlk çalışmalar daha önceki varyantlara benzer semptomlar görüldüğü yönünde. Yine tekrar belirtmekte fayda var, şu an için bilim insanlarından net bir bilgi paylaşılmadığını, yapılacak çalışmalar ile net bilgilerin önümüzdeki günlerde geleceğini söyleyebiliriz. Son olarak Moderna’nın baş tıbbi uzmanı Paul Burton'ın daha öncesinde bu iki varyantın birleşme ihtimalinin olduğundan bahsettiğini hatırlatalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
6444 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Popüler Bilim, Covid-19