Anlık Bildirim

Online emlak ilanları için yetkilendirme işlemi e-Devlet'e taşınıyor

Online emlak platformlarında yayımlanacak ilanlar için yetki belgesi işlemleri e-Devlet'ten halledilebilecek. Temmuz ayında devreye girecek sistemle kolay bir şekilde yetki belgesi hazırlanacak.
Online emlak ilanları için yetkilendirme işlemi e-Devlet'e taşını Tam Boyutta Gör
1 Kasım 2023’te yürürlüğe giren düzenleme ile sahibinden.com, emlakjet.com gibi online emlak platformlarına ilan vermek isteyen kişilerin başkasının taşınmazına ait ilan verebilmesi için yetki belgesi zorunluluğu getirildi. Yeni kullanıma sunulacak özellik ile yetkilendirme işlemleri doğrudan e-Devlet üzerinden kolay şekilde yapılabilecek.

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin (EİDS) hayatımıza girmesiyle birlikte kendisine ait veya 1-2. derece akrabalarına ait taşınmazlar haricindeki ilanlar için taşınmaz sahibinin, ilan verecek kişiyi veya emlak şirketini yetkilendirmesi gerekiyor. İlan platformları, ilanı yayınlamadan önce bu yetki belgesini veya akrabalık bağını kontrol ederek ilan yayımlıyor. Böylelikle sahte ilanların önüne geçiliyor.

Temmuz'da kullanıma sunulacak

Yetki belgesi oluşturma ve yetkilendirme işlemleri e-Devlet’e taşınıyor. e-Devlet’e eklenecek yetkilendirme özeliği sayesinde konut sahibi ya da yetkili temsilci, ilana çıktığı konutu sistemden seçecek. İlgili bilgiler Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi kayıtlarına eklenecek ve yetkilendirme işlemi tamamlanacak. Uygulamanın Temmuz ayında devreye alınması hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim