Otonom kategorisinde ilk 5'e girdi
Mekatronik Programı, Bilgisayar Programcılığı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden oluşan ekip Tomara ile 6-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kocaeli’deki elektromobil, hidromobil ve otonom araçların yarıştığı “14. Efficiency Challenge Electric Vehicle” etkinliğinde boy gösterdi. 29 aracın yarıştığı otonom kategorisinde ilk 5 arasına giren Tomara, 39 aracın katıldığı 40 kilometrelik sürücülü yarışı da başarıyla tamamladı.
130 bin liraya mal oldu
Yaklaşık 130 bin liraya mal olan elektrikli ve otonom otomobilin 3 kilovat gücündeki bataryasının 2 saatte şarj olduğu ve maksimum 110 km/s hıza ulaşabildiği belirtildi. Seçilen pil büyüklüğüne göre 180-210 kilometre arasında sürüş menziline sahip olduğu söylenen Tomara’da direksiyona bağlı mekanik tahrikli step motoru ve frene bağlı servo motoru bulunuyor.
Gazı otomatik bilgisayardan kontrol edilebilen ve hızı sabitlenebilen otomobilin kalıplaması ve karbon fiber yapımının iki ay sürdüğü belirtiliyor. Şase ve elektronik yazılımının hazırlanması da iki ay süren aracın toplamda 4 ay gibi bir sürede hazır hale getirildiği söyleniyor. Tomara’nın yazılımları, donanımları ve mekaniği dahil her şeyinin üniversitede yapıldığı ifade edildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
14753 kez okundu.
48 kişi, toplam 53 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
gümüşhane üniversitesi elektrikli otomobil, tomara otonom ve elektrikli otomobil ve