Anlık Bildirim

PlayStation 5 Pro tanıtıldı: İşte Sony PS5 Pro özellikleri ve fiyatı

PlayStation 5 Pro konsolu orijinal nesle göre çok daha iyi render performansı ve daha yüksek yapay zeka performansı sunuyor. PS5 Pro fiyatı ve çıkış tarihi de belli oldu. 
PS5 Pro Tam Boyutta Gör
Sony mühendisi Mark Cerny, sadece bir kaç dakikalık bir videoyla PlayStation 5 Pro konsolunun tanıtımını gerçekleştirdi. Konsolun teknik detayları ve performans özellikleri daha sonra resmiyet kazanacak.

PS5 Pro özellikleri

PlayStation 5 Pro konsolunda tamamen performansa odaklanılıyor. 60FPS ortalama kare hızının artık çok daha verimli ve dengeli olarak sunulacağı belirtildi. PS5 Pro yongasında yer alan grafik biriminin işlem birimleri yüzde 67 arttırılırken RAM performansı da yüzde 28 arttırılmış. Render performansında yüzde 45 artış elde edilmiş. PS5 konsolundaki 10TFLOPS işlem gücünün 33 TFLOPS üzerine çıkacağı daha önce gündeme getirilmişti.

Konsoldaki ışın izleme yapay zeka sayesinde daha verimli ve daha performanslı çalışıyor. PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) yükseltme teknolojisini destekleyerek, görüntü kalitesini artırırken render performansını etkilemeden daha iyi bir oyun deneyimi sunuyor.

Konsolun 8-bit işlemde 300 TOPS (Tera İşlem/Saniye) kapasitesine sahip özel bir makine öğrenimi mimarisine sahip olacağı da yine daha önce sızıdırlmıştı. PS5 Pro için henüz bir çıkış oyunu duyurulmadı. Sony yetkilileri Spiderman, Last of Us gibi pek çok oyunun çok daha yüksek görüntü kalitesinde ve performansta çalışacağını belirtiyor.

PS5 Pro fiyatı ve çıkış tarihi

PS5 Pro konsolu için 7 Kasım 2024 tarihi verildi. Aslında GTA 6 gibi önemli yapımlarla gelecek yıl piyasaya çıkması bekleniyordu ancak sürpriz oldu. PlayStation 5 Pro konsolu 700$-800€ fiyat etiketi ile piyasaya sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 1 Masaüstü 1 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
21571 kez okundu.
61 kişi, toplam 71 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, PlayStation ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim