Anlık Bildirim

Porsche'den elektrik çağına meydan okuyan yeni içten yanmalı motor fikri

Porsche elektirki otomobil fırtınasının estiği günümüzde, yakıtın her damlasından maksimum verim elde etmek üzere tasarlanan yeni bir içten yanmalı motor geliştirdi. İşte patentlenen buluşun detayları
Porsche'den elektrik çağına meydan okuyan içten yanmalı motor Tam Boyutta Gör
Elektrikli araçların yükselişiyle birlikte elektrifikasyon yarışının hakim olduğu bir çağda, Porche içten yanmalı motorlarda hala yenilik yapılabileceğini ortaya koydu. Stuttgart merkezli şirket ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne geleneksel motorların çalışma prensiplerini yeniden tanımlayabilecek bir patent başvurusunda bulundu.

Porsche'nin buluşunun merkezinde, yüzyılı aşkın bir süredir otomotiv endüstrisine hakim olan klasik dört zamanlı çevrimin cesur bir varyasyonu olan altı zamanlı motor var. Bildiğiniz üzere geleneksel motorda çevrim emme, sıkıştırma, güç ve egzozdan oluşur. Porsche'nin tasarımı ise buna iki aşama daha ekliyor.

Porsche'den elektrik çağına meydan okuyan içten yanmalı motor Tam Boyutta Gör

Yakıtın her damlasından maksimum verim

Yeni çevrim; emme-sıkıştırma-güç, ardından sıkıştırma-güç-egzoz olarak sıralanıyor. Bu yapı, yakıtın her damlasından maksimum verim elde ederek motorun hem gücünü hem de verimliliğini artırmayı vaat ediyor. Bu vizyonu uygulayabilmek için Porsche mühendisleri tamamen yeni bir krank mili tasarladı.

Bu krank mili, iki dairesel yapının üzerine oturuyor ve pistonun strokunu (hareket mesafesini) değiştirerek sıkıştırma oranını ayarlıyor. Ayrıca, bu tasarımda iki üst ve iki alt ölü nokta var ki bu içten yanmalı motorlar için benzersiz bir özellik.

Porsche'den elektrik çağına meydan okuyan içten yanmalı motor Tam Boyutta Gör

Üç strokta bir güç üretimi!

Porsche'nin geliştirdiği teknolojinin potansiyeli oldukça yüksek. Geleneksel bir motorda dört strokun (vuruş) sadece biri güç üretirken, Porsche'nin sistemi bu oranı üç strokta bir güç üretmeye çıkararak hava-yakıt karışımının daha eksiksiz bir şekilde yanmasını sağlıyor.

Ancak her yenilik gibi, bu içten yanmalı motor fikri de birtakım zorlukları beraberinde getiriyor. Artan mekanik karmaşıklık, daha yüksek üretim maliyetleri ve potansiyel güvenilirlik sorunlarına yol açabilir. Performans ve verimlilikte sağlanacak kazançların, bu teknolojinin geniş çapta benimsenmesi için yeterli olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Kaynakça https://www.motor1.com/news/734156/porsche-six-stroke-combustion-engine/ https://ppubs.uspto.gov/dirsearch-public/print/downloadBasicPdf/20240301817?requestToken=eyJzdWIiOiI2MWU3ZWVhMS00YjcwLTQ3YzctOGU3Zi02NWM1MjI5OTVlOWEiLCJ2ZXIiOiI5MTMyZGM1NS04YjViLTQ5ZWUtOTUxNy0xODdhNzVhMDRlNmIiLCJleHAiOjB9 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
196 Kişi Okuyor (5 Üye, 191 Misafir) 7 Masaüstü 189 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
13225 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Porsche, patent ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim