Anlık Bildirim

Klavyede küçüktür işareti nasıl yapılır? Küçük eşittir (≤) yapma

Küçüktür işareti hangi tuşla çıkarılır öğrenmek isteyenler buraya! İşte sembolün klavye kısayolu ve Macbook & Windows bilgisayarda küçük eşittir yapmanın yolu:    

Matematikte farklı aritmetik işlemler yapmak, bazı sabit değerleri tutmak, eşitlik ve eşitsizlik sembollerinin yardımıyla nicelikleri karşılaştırmak için kullanılan farklı semboller vardır. Küçüktür (<) bu sembollerden biridir. Küçüktür işareti, ilk sayıının ikinci sayıdan küçük olduğu iki değeri (örn; artan surada) karşılaştırmak için kullanılır. Peki, küçüktür işareti klavyede nasıl yapılır? Windows PC ve MacBook klavyesinde küçüktür sembolü yapma yolu burada.

Klavyede küçüktür işareti yapma ⌨️

küçüktür işareti klavye kısayolu Tam Boyutta Gör
Küçüktür işareti bazı klavyelerde M tuşunun yanında bulunur. Türkçe Q klavyede küçüktür işareti yapmak için, Shift tuşunun yanındaki küçüktür simgesine (<) basılır. Klavyede küçüktür sembolü yoksa, Alt tuşuna basılı 060 tuşlarına basarak çıkarılır.

MacBook klavyesinde küçüktür işareti yapmak için, Option tuşuna basılı tutarak Ö harfine basılır.

Küçük eşit sembolünü çıkarmak için, Windows + R tuşlarına basarak “charmap” yazın ve karakter eşlem tablosu açılır. Küçük eşittir işaretini bulmak için Unicode alanına U+2264 kodu girilir. Bu kod girildiğinde küçük eşittir (≤) işareti görünür.

Küçüktür işareti kopyala 👉🏻 <

Küçük eşittir işareti kopyala 👉🏻 ≤

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim