Anlık Bildirim

Tecno ve Infinix markalarına patent ihlali davası

Qualcomm sadece MediaTek ve alternatif yongalar kullanarak dünyanın dördüncü büyük akıllı telefon üreticisi haline gelen Çinli Transsion firmasına patent davası açtı. 
Qualcomm Tam Boyutta Gör
Son dönemde akıllı telefon pazarında rekor satışlar yaparak dördüncülüğe kadar çıkan Çinli Transsion firması tüm dikkatleri üzerine çekti. Haliyle patent ihlali davası da gecikmedi. Qualomm Çinli markayı Hindistan’da yakaladı. 

Qualcomm yine patent peşinde

Qualcomm Çinli markanın akıllı telefonlarında mobil teknolojilere ait 4 farklı patenti ihlal ettiğini belirtiyor. Transsion açısından da ilk olacak patent ihlali davası, Hindistan’ın Yen Delhi mahkemesinde açıldı.

Transsion’un hangi patentleri ihlal ettiği açıklanmadı ancak işin ilginç tarafı firma maliyete odaklandığı için telefonlarında MediaTek yongalarını tercih ediyor ve Qualcomm ile herhangi bir kullanım anlaşması bulunmuyor.

Şirket ülkemizde de çok iyi bilinen Tencno ve Infinix akıllı telefon markaları ile önemli bir kitleye ulaşmış durumda. İlerleyen haftalarda dava süreci ile ilgili daha net bilgiler gündeme gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim