Türkiye’nin uzayda 3 adet gözlem ve 3 adet haberleşme uydusu görev yapıyor. Bu hafta fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusuyla toplam uydu sayımız 7’ye çıkacak. 2011’de uzaya fırlatılan RASAT uydusuna dair yeni istatistikler açıklandı.
TÜBİTAK tarafından tasarlanıp üretilen RASAT gözlem uydusu bu anlamda Türkiye’nin ilk yerli gözlem uydusu olma özelliği taşıyor. RASAT, 17 Ağustos 2011’de uzaya fırlatılmıştı. 3 yıllık tasarım ömrü olmasına rağmen hala görevine devam ediyor.
RASAT uydusu bugüne kadar Dünya'yı 50 bin 224 kez turladı. 19 bin 138 çerçeve ve 17 milyon 224 bin 200 kilometrekare görüntü çekti.
RASAT uydusu özellikleri
RASAT, güneşe eş zamanlı dairesel yörüngede 700 kilometre irtifada görev yapıyor. 7,5 metre siyah-beyaz, 15 metre çok bantlı uzamsal çözünürlükte süpürçek (pushbroom) kamerayla kayıt alıyor.
Yeniden ziyaret zamanı ortalama 4 gün olan RASAT, 3 eksende kontrol edilebiliyor. Her bir çerçeve görüntüsünün boyutları 30x30 kilometre olan uydudan, 960 kilometre uzunluğuna kadar şerit görüntü alınabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.