Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu, Google hakkındaki soruşturmasında ihlal tespit etmedi

Rekabet Kurumu, Google'ın arama sonucu sayfasında listelediği özelliklerin rekabet kurallarını ihlal etmediğine karar verdi. Soruşturma sonucunda Google'a herhangi bir ceza uygulanmadı.
Rekabet Kurumu, Google hakkındaki soruşturmasında ihlal tespit et
Rekabet Kurumu, Google hakkında yürüttüğü soruşturmayı sonuçlandırdı. Soruşturma sonucunda Google’a herhangi bir ceza kesilmemesi kararlaştırıldı.

Geçen yıl açılan soruturma ile Google arama motorunun masaüstü ve mobil arama sonuç sayfasında sunduğu "videolar", "kullanıcılar bunu da sordu", "çeviri kutucuğu", "spor kutucuğu", "hava durumu kutucuğu" gibi çeşitli arama özellikleriyle internet sitelerinin arama sonuç sayfasında aşağıya itilerek trafik kaybetmelerine neden olduğu yönündeki iddialar incelendi.

Arama sonucu sayfasında listenen bu özelliklerin adil rekabeti engelleyip engellemediği değerlendirildi. Soruşturma sonucunda Google’ın arama hizmetleri pazarında hakim durumda olduğunu ancak bu uygulamalarla pazardaki hakim durumunu kötüye kullanım olmadığı kararlaştırıldı. Google’a herhangi bir idari para cezası uygulanmadı.

Rekabet Kurumu, Google hakkında yürüttüğü başka bir soruşturma Google’ın yerel arama hizmetleri ve konaklama fiyatı karşılaştırma aramalarında kendine avantaj sağladığı tespit edilmişti. Günlük idari para cezasına çarptırılan Google, sonuç sayfasını güncelledi ve Rekabet Kurumu’nun taleplerini yerine getirdi. Bu süreçte Google’a toplam 482 milyon TL idari para cezası kesildi. Rekabet Kurumu, bugüne kadar Google’a 4 ayrı ihlalden kaynaklı olarak toplam 1,25 milyar TL idari para cezası uyguladı.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim