Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun dijital yayıncılığa da denetim getirmesinin ardından bidiğiniz gibi birçok platformun Türkiye'den lisans alması gerekti. Yalnızca video içerikli platformlar değil aynı zamanda müzik ve podcast uygulamalarının da lisan alması gerekti. Müzik uygulamaları arasında en popülerlerden biri olan Spotify da geçtiğimiz yılın sonlarında, "son dakikada" diyebileceğimiz bir zamanda lisans başvurusunda bulundu ve Türkiye'deki yayın hayatına devam edebildi.
Geçtiğimiz günlerde de RTÜK tarafından platforma 10 yıllık dijital yayın lisansı verilmişti. Bu durumu değerlendirmek adına da geçtiğimiz saatlerde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı açıklamalarda bulundu.
Açıklamaya göre Spotify artık 6112 sayılı kanunda açıkça belirtilen yayıncılık ilkelerine uymak zorunda kalacak. İçeriklerini de aynı şekilde bu yasalara göre düzenlemek zorunda kalacak. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in tüm açıklamasını aşağıda bulabilirsiniz.
RTÜK Başkanı Şahin'in Spotify Hakkındaki Açıklaması
"Artık 10 yıl süreyle ülkemizde yasal olarak faaliyet gösterebilecekler. Spotify artık 6112 sayılı kanunda açıkça belirtilen yayıncılık ilkelerine uymak zorunda. Bunun dışında yayın yaparlarsa RTÜK olarak gerekeni yaparız. Bu tarz platformların lisans almasındaki en büyük yararlardan biri de hukuki ve mali sorumluluk altına girmeleridir. Türkiye'ye vergi ödeyecekler. Lisans sahibi olmadan önce vergi ödemesinden kaçıyorlardı, şimdi bunun da önüne geçilmiş oldu. Gerekli durumlarda yasal muhatap bulunduracaklar. Ülkemizde temsilcilik açmaları yine son derece önemli bir nokta. Benzeri uluslararası markaların lisans başvuruları RTÜK'e devam ediyor. Gün geçtikçe global ölçekte yayıncılık yapan platformların sayısı artıyor."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
8244 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, spotify ve