Bazı internet sitelerinin çeşitli amaçlara hizmet etmek için bilerek sahte haberler yayınlaması, günümüzde doğru bilgiye ulaşmamızın önündeki en önemli engellerden birisi. Özellikle sosyal medya ve çevrimiçi kanallar aracılığıyla bu yanlış bilgilerin hızla yayılması birçok problemi de beraberinde getiriyor. ABD ve İngiltere'deki akademisyenler, sahte haberlerin sosyal medya ve çevrimiçi kanallar aracılığıyla yayılmadan önce durdurulabilmesi için yanlış bilgi yaymak amacıyla oluşturulan web sitelerini tanımlayan bir makine öğrenimi aracı geliştirdiler.
Sahte haberlerin yayılmasını engelleyen erken tespit yöntemi, bir sitenin yanlış bilgi üretip üretmediğini belirlemek için bir web sitesi kurulurken girilen alan kaydı verilerinin ve tarayıcı davranışının bir kombinasyonunu kullanıyor.
Sahte haberlerin yayılması engellenecek
Akademisyenler makine öğrenim aracını geliştirmek için, mevcut web sitesini kuran kişinin site bilgisinde bireysel veya kurumsal bir kimliğinin olup olmadığı, alan adı uzantısı, kayıt şirketi, kayıt durumu, ülke ve siyasi terimlerin alan adına dahil edilip edilmediği gibi web sitesinin kayıt bilgilerinde yer alan ayrıntılar çeşitli verileri kullandılar. Geliştirilen bu makine öğrenimi aracı, sahte haber barındıran siteleri haber viral hale gelmeden önce hızla tespit edip engellemenin anahtarı olan otomasyonu sağlıyor.
Akademisyenler geliştirdikleri aracı 2016 ABD seçimiyle ilgili yapılan haberlerde test etti. Araç, seçimlerle alakalı yanlış bilgi içeren web sitelerinin %92'sini ve yanlış bilgi içermeyen web sitelerinin ise %96,2'sini doğru bir şekilde tanımlayabildi.
Sistem, daha güvenli bir internetin oluşturulmasına yardımcı olabilir. Sahte haberler, kötü amaçlı yazılımı yaymak için kullanılabilir. Sistemin uygulamaya konulması, kötü amaçlı yazılıma sahip sitelere erişimin önüne geçebilir. Ayrıca yayılabilecek yanlış bilgileri durdurmak, potansiyel bir istismarı da engelleyebilir.
Kaynakça http://www.businessmole.com/tool-developed-by-university-college-london-can-identify-fake-news-sites-when-they-are-registered/ http://www.mgmt.ucl.ac.uk/news/machine-learning-tool-developed-detect-fake-news-domains-upon-registration Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.