Anlık Bildirim

Samsung'dan otomotiv sektöründe bir ilk: 8. Nesil V-NAND tabanlı SSD

Gelişmiş bellek teknolojisinde dünya lideri olan Samsung, sekizinci nesil V-NAND tabanlı sektörün ilk PCIe 4.0 otomotiv SSD'sini başarıyla geliştirdiğini duyurdu.
Samsung'dan otomotivde bir ilk: 8. Nesil V-NAND tabanlı SSD Tam Boyutta Gör
Samsung Electronics, bellek teknolojilerindeki liderliğini bir kez daha kanıtlayarak, otomotiv uygulamaları için 8. nesil dikey NAND (V-NAND) tabanlı PCIe 4.0 SSD'sini geliştirdiğini duyurdu. AM9C1 kod adlı bu yeni SSD, özellikle otonom araçlar ve yapay zeka destekli uygulamalar için tasarlanmış durumda.

Otomobiller için SSD

Yüzde 50 oranında güç verimliliği artışı sağlayan bu SSD, selefi AM991'e kıyasla daha yüksek hız ve güvenilirlik sunuyor. 256 GB kapasiteye sahip AM9C1, 4400 MB/s'e kadar sıralı okuma ve 400 MB/s'e kadar sıralı yazma hızları ile dikkat çekiyor. Samsung'un 5 nm denetleyicisi üzerine inşa edilen ve SLC (Single-Level Cell) Namespace özelliği sunan otomotiv SSD'si, büyük dosyalara daha kolay erişim için yüksek performans sergiliyor. Kullanıcılar, orijinal TLC (Triple-Level Cell) durumundan SLC moduna geçerek sırasıyla 4.700 MB/sn ve 1.400 MB/sn'ye kadar artırılmış okuma ve yazma hızlarına erişebiliyor.

Samsung'un yeni otomotiv SSD'si, geniş bir sıcaklık aralığında (-40°C ile 105°C arası) stabil performans sunarak, AEC-Q1003 Grade 2 otomotiv yarı iletken kalite standartlarını karşılıyor. Ayrıca, şirket bu ürün için ASPICE CL3 sertifikası alarak güvenilirliği öne çıkarıyor.

ISO/SAE 21434 sertifikasyonu için de çalışmalarını sürdüren Samsung, AM9C1 modelinin 256 GB versiyonu şu anda seçkin iş ortaklarına örnekliyor. Firma yıl sonuna kadar yeni otomotiv SSD'si için seri üretime geçmeyi planlıyor. Bununla birlikte, 128 GB ile 2 terabayt (TB) arasında değişen kapasitelerde de seçenekler sunulacak. Özellikle 2 TB modeli, otomotiv sektöründe sunulacak en yüksek kapasiteyi temsil edecek ve önümüzdeki yılın başında seri üretime geçecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim