Anlık Bildirim

Samsung Galaxy A16 5G geliyor: 6 yıl Android güncellemesi alacak

Samsung Galaxy A16 5G, 6 yıllık Android ve güvenlik güncellemesi vaadiyle sızdırıldı. Peki Samsung'un yeni bütçe dostu telefonu neler sunacak? İşte beklenen özellikler
Samsung Galaxy A16 5G geliyor: 6 yıl güncelleme alacak Tam Boyutta Gör
Samsung Galaxy A serisi, bildiğiniz gibi en popüler Android orta segment cihazlar arasında yer alıyor. Bu bağlamda ürün yelpazesini genişletmeyi sürdüren marka, çok yakında Galaxy A16 5G modeli ile karşımıza çıkacak. Geçtiğimiz saatlerde de, Galaxy A16 5G'nin bazı yeni özellikleri ortaya çıktı. 

6 yıl Android güncellemesi alacak

Kaçıranlar için Samsung tarafından önümüzdeki günlerde tanıtılması beklenen Galaxy A16 5G, önceki günlerde sertifikasyon web sitelerinde ortaya çıkmıştı. Bu bağlamda heyecanlı bekleyiş sürerken, telefonun tasarımı, özellikleri ve lansman penceresi de netleşmeye başladı. Aşağıda da görebileceğiniz gibi Galaxy A16 5G, Galaxy A serisinin mevcut tasarım dilini koruyor.

Samsung Galaxy A16 5G geliyor: 6 yıl güncelleme alacak Tam Boyutta Gör
Kameralara göz attığımızda, dikey olarak istiflenmiş üç kamera sensörü ile karşılaşıyoruz. Ayrıca arka panel, selefinin plastik yapısına kıyasla  cam'dan yapılmış. Yan çerçeveye gelirsek, Samsung'un "anahtar adası" olarak adlandırdığı, ses açma/kapama düğmesini ve güç düğmesini (muhtemelen parmak izi sensörünü barındırır) barındıran bir bölüm var. 

Telefonun ön yüzünde ise selfie kamerası için su damlası çentiği bulunuyor. Detaylara gelirsek, Galaxy A16 5G,  Açık Yeşil, Mavi Siyah ve Altın renk seçeneklerine sahip olacak. Ön yüzünde ise, FHD+ çözünürlük, 90 Hz yenileme hızı ve 800 nit parlaklık sunan 6,7 inç boyutlarında Infinity U ekran bulunuyor. İlginç bir şekilde, sızıntı iki olası işlemci seçeneğine işaret ediyor.

Samsung Galaxy A16 5G geliyor: 6 yıl güncelleme alacak Tam Boyutta Gör
Bunlar Exynos 1330 ve MediaTek Dimensity 6300. Bu nedenle Samsung'un Exynos versiyonunu nerede piyasaya sürmeyi planladığı belirsiz. Ancak RAM ve depolama tarafında 4GB/128GB ile 8GB/256GB seçenekleri bulunacak. Samsung Galaxy A16 5G'nin en önemli özelliği ise, altı büyük Android ve altı yıllık güvenlik güncellemesinden bahsedilmesi. Bu, OnePlus ve Vivo gibi markaların amiral gemisi modelleri için sunduklarından bile daha fazla. 

Bunun dışında 164,4 x 77,9 x 7,9 mm ölçülerinde olacak Galaxy A16 5G'nin yaklaşık 192-200 gram ağırlığında olduğu söyleniyor. Ayrıca USB Type-C portu ve IP54 toz ve suya dayanıklılık derecesi gibi modern temel özellikler de bu model de korunacak. Galaxy A16 5G'nin çıkış tarihi ise halen netleşmiş değil. Ancak sızıntı Aralık 2024'te olası bir lansmana işaret ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim