Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy cihazlar için yeni güvenlik özelliklerini duyurdu

Samsung, Galaxy telefon ve tablet kullanıcılarının verilerini güvende tutmalarına yardımcı olacak iki yeni özelliği duyurdu: Özel paylaşım ve gelişmiş veri koruması.
samsung galaxy cihaz yeni güvenlik özellikleri Tam Boyutta Gör
Samsung, telefon ve tablet kullanıcılarına Knox ve Secure Folder gibi güvenlik ve gizlilik özellikleri sunuyor. Şimdi, iki yeni özellik daha geliyor: Hızlı Paylaşım’da Özel Paylaşım modu ve Samsung Cloud’da depolanan dosyalar için Gelişmiş Veri Koruması.

Özel dosya paylaşımı

samsung hızlı paylaşım Tam Boyutta Gör
Özel Paylaşım, Hızlı Paylaşım’a eklenen yeni bir mod. Dosyaları paylaşırken Hızlı Paylaşım'ı seçtikten sonra ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunarak açabiliyorsunuz. En fazla 20 adet ve 200MB boyutunda dosya paylaşma sınırı var. Dosyaları görüntüleyebilecek kişileri seçebiliyorsunuz. Hatta dosyayı istediğiniz süre boyunca görüntülenebilecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Bu özellik kullanılarak paylaşılan dosyalar diğer kullanıcı tarafından salt okunur modda görülüyor. Bu nedenle dosyalarınızı başkalarıyla paylaşamıyorlar. Ayrıca ekran görüntüsü de alınamıyor. Samsung, veri korumasının blockchain tabanlı şifreleme teknolojisi kullanılarak yapıldığını söylüyor.

Bu özellik yalnızca Samsung cihazları arasında çalışıyor. Ayrıca ses dosyaları (.mp3, .wav, .ogg ve .m4a), belgeler (.pdf ve .txt), resimler (.jpg, .jpeg, .png, .gif, .bmp, .webp, .heic, .dng) ve videolarla (.mp4, .mkv, .webm, 3gp ve .3g2) sınırlı.

Samsung Cloud yedeklemeleri için gelişmiş veri koruması

samsung cloud gelişmiş veri koruması Tam Boyutta Gör
Samsung, Galaxy S24 serisinden başlayarak tüm yedeklemeler ve senkronize edilmiş veriler için uçtan uca şifrelemeyi getirdi. Bu, Samsung Cloud hesabınızda depolanan verilerin sunucudan çalınsa bile yalnızca Samsung telefonunuzda veya tabletinizde şifresinin çözülebileceği anlamına geliyor. Yani, verilerinizin depolandığı sunucu tehlikeye girse bile verileriniz başkaları tarafından görüntülenemiyor. Samsung’un iddiası bu yönde.

Bu özelliğe Ayarlar - Güvenlik ve gizlilik - Diğer güvenlik ayarları - Gelişmiş veri koruması menüsü altında “Yedekleme Verilerini Şifrele” ile “Senkronize Edilmiş Verileri Şifrele”yi açarak erişebiliyorsunuz. Etkinleştirdiğinizde, Samsung bir kurtarma kodu gönderiyor. Samsung hesabınıza erişemediğiniz bir durum olursa bu kodu yazarak erişim sağlayabiliyorsunuz.

Kaynakça https://news.samsung.com/global/the-knox-journals-ensure-the-data-you-share-stays-private https://www.sammobile.com/news/samsung-quick-share-private-sharing-samsung-cloud-encryption/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim