Anlık Bildirim

Şanlıurfa'da yanan T10X ile ilgili Togg'dan açıklama

Togg tarafından yapılan ilk incelemelerde T10X'deki yangının bataryadan kaynaklanmadığı ifade edildi. Konuyla ilgili teknik incelemeler devam edecek.            
Şanlıurfa'da yanan T10X ile ilgili Togg'dan açıklama Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir Togg T10X, henüz belirlenemeyen bir nedenle şarj esnasında alev aldı. Söz konusu araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kısa sürede söndürülse de araç kullanılamaz hale geldi.

Konuyla ilgili Togg tarafından beklenen açıklama geldi. İnceleme için Togg Gemlik Kampüsü'ne getirilen araçtaki ilk incelemelerde yangının bataryadan kaynaklanmadığı belirlendi. Togg'un açıklaması şöyle:

"Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 4 Ekim Cuma günü, kullanıcımızın özel mülkünde park halindeki T10X'de yangın meydana gelmiştir. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamıştır.

Kullanıcımızla hemen itribata geçilip, araç uzman ekiplerimizce incelenmek üzere Togg Gemlik Kampüsümüze getirilmiştir. Yapılan ilk incelemede yangının bataryadan kaynaklanmadığı tespit edilmiştir. Konuyla ilgili detaylı teknik inceleme başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız"

Elektrikli otomobillerin bataryaları yüksek enerji yoğunluğuna sahip olduğu için özellikle hızlı şarj sırasında aşırı ısınma eğilimi gösteriyor. Termal yönetim sisteminde oluşabilecek bir arıza sonucu bu aşırı ısınma giderilemiyor ve termal kaçak meydana gelerek batarya alev alabiliyor.

Bundan beş ay önce bir T10X Gaziantep'te Trugo şarj istasyonunda alev almıştı. 

Kaynakça https://www.urfanatik.com/haber/21845801/sanliurfada-yanan-togg-t10xten-geriye-demir-yigini-kaldi https://x.com/Togg2022/status/1843617997740749172 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
9 Kişi Okuyor (3 Üye, 6 Misafir) 3 Masaüstü 6 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
3012 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
TOGG, t10x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim