Anlık Bildirim

Şarj cihazlarını kutudan çıkaran Xiaomi Apple'ın izinden gidiyor

Xiaomi tarafından resmi olarak onaylanmamış olsa da son çıkacak olan modellerle birlikte şarj cihazları kutudan çıkarılmış olacak. Kutusunda şarj cihazı içermeyen Redmi 13 serisi bu ihtimali artırdı.
Şarj cihazlarını kutudan çıkaran Xiaomi Apple'ın izinden gidiyor Tam Boyutta Gör
Popüler Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, şarj cihazlarını telefon kutularından çıkararak rakiplerinin izinden gidiyor. Bu spekülasyon, özellikle pakette şarj cihazı içermeyen Redmi 13 serisinin Avrupa'da yakın zamanda piyasaya sürülmesinden kaynaklanıyor.

Xiaomi bu trendi takip eden en son şirket gibi görünüyor

Bu hamle, Xiaomi tarafından resmi olarak onaylanmamış olsa da, şirketin yaklaşımında önemli bir değişimin sinyalini verebilir. Bu, gelecekteki Xiaomi telefonlarının, özellikle de Avrupa'da piyasaya sürülenlerin de şarj cihazı olmadan gelebileceği anlamına gelebilir.

Ancak şirketin üst düzey modellerinin yine de farklılaştırıcı bir faktör olarak şarj cihazı içermesi mümkün. Şu anda Xiaomi, Redmi 13 için 33W Type-A şarj kombinasyonunun kullanılmasını öneriyor. Bu da şirketin şarj cihazlarının ayrı olarak satıldığı bir modele geçiş yapıyor olabileceğini gösteriyor.

Son yıllarda diğer birçok büyük akıllı telefon üreticisi bu yeni trendi benimsiyor. Bu yaklaşımın savunucuları, birçok kullanıcının halihazırda birden fazla şarj cihazının bulunması nedeniyle elektronik atıkların azaldığını savunuyor. Ek olarak, üreticilerin kutuya şarj cihazı ekleme maliyetini ortadan kaldırarak potansiyel olarak telefon fiyatlarını düşürmelerine olanak tanıyor.

Ancak eleştirmenler, bu hareketin, uyumlu bir şarj cihazına sahip olmayan tüketiciler için rahatsızlık yaratacağını öne sürüyor. Bu özellikle eski telefonlarını şarj cihazıyla birlikte satanlar için geçerli. Ek olarak, bazı tüketiciler paradan tasarruf etmek için daha düşük kaliteli, üçüncü taraf şarj cihazlarını satın alabilir ve bu da potansiyel olarak güvenlik tehlikelerine yol açabilir.

Xiaomi'nin kararı aynı zamanda aksesuar satışlarından elde edilen geliri artırmaya yönelik stratejik bir hamle olarak da görülebilir. Şirket, şarj cihazlarını ayrı olarak satarak, şarj cihazlarının telefon kutularından çıkarılmasıyla ilgili maliyetleri potansiyel olarak karşılayabilir.

Bu kararın tüm Xiaomi cihazlarında mı uygulanacağı yoksa belirli modellerle mi sınırlı olacağı henüz bilinmiyor. Bunun, nihai bir karar vermeden önce tüketici tepkisini ölçmek için yapılan bir test çalışması olması da mümkün. Ne olursa olsun, bu durumun akıllı telefon endüstrisi ve tüketici davranışları üzerinde önemli bir etkisi olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
3 Kişi Okuyor (0 Üye, 3 Misafir) 3 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10280 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, Teknoloji Haberleri ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim