Güvenli mesajlaşma platformu olarak lanse edilen Signal, Instagram ve WhatsApp ile birlikte sosyal ağ Facebook tarafından toplanan verileri Instagram'da açık bir şekilde gösteren hedefli reklamlar oluşturdu.
Gerçek şu ki, Instagram ve Facebook aynı veri toplama ve tanıtım algoritmalarını kullanıyor ve ayrıca biriken verileri tek bir ortak havuzda topluyor. Dahası, bu havuzdaki bilgi miktarı oldukça geniş: yaş, ikamet yeri ve benzeri tamamen gizli olmayan bilgiler. Ancak ilginç bir şey daha var: algoritmalar yeni bir ev arayıp aramadığınızı, medeni durumunuzu ve hatta enerji içeceklerine olan ilginizi bile belirleyebiliyor.
Facebook anında müdahale etti
İşte Signal'in tüm bu kişisel verileri hedefleyerek oluşturduğu Instagram reklamlarından bazı örnekler:
"Bu reklamı, K-pop seven bir kimya mühendisi olduğunuz için aldınız. Bu reklam, Berlin'de olduğunuzu görmek için konumunuzu kullandı. Yeni bir bebeğin var ve yeni taşındın. Son zamanlarda hamile kadın egzersizleri yapıyorsun."
"Bu reklamı, sanat tarihinde yüksek lisans yapmış bir pratisyen hekim olduğunuz için aldınız. Ayrıca boşanmışsınız. Bu reklam, Londra'da olduğunuzu görmek için konumunuzu kullandı. Çevrimiçi aktiviteniz, boks yapmaya başladığınızı ve muhtemelen oraya yeni motosikletinizle gittiğinizi gösteriyor."
Signal geliştiricilerine göre, bu olay sayesinde kullanıcılar hedefli reklamcılığın nasıl çalıştığını görebildiler. Ancak bu uzun sürmedi ve Facebook, Signal'in reklam hesabını engelledi. Facebook daha sonra yaptığı açıklamada, engelleme durumunun reklamlarla ilgili değil, ödemelerle igili olduğunu duyurmuş olsa da, bu açıklamanın ne kadar samimi olduğu tartışmaya açık.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
11936 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
facebook, instagram ve