Anlık Bildirim

Şili’de tarih öncesi kanatlı kertenkele bulundu

Güney Amerika’da bulunan Şili’deki bilim insanlarının yaptığı bir araştırmada, pterosaur olarak bilinen bir “kanatlı kertenkele” türünün Güney Yarım Kürede ilk kez keşfedildiği duyuruldu.

Acta Paleontologica Polonic isimli bilimsel dergide yayınlanan yeni bir araştırmaya göre Şilili bilim adamları, Jura döneminde yaşamış, “kanatlı kertenkele” olarak da bilinen teruzor (pterosaur) türünü keşfetti.

Keşfedilen pterosaur fosili

Yaklaşık 160 milyon yıl önce bugün Atacama Çölü olarak bilinen yerde yaşamış olan dinozor fosilleri 2009 yılında gün yüzüne çıkarılmıştı. Şimdi de yapılan araştırmalar sonucunda da bu türlerin Güney Yarım Küre’de ilk kez bulunan “rhamphorhynchine pterosaur”a ait olduğu doğrulandı.

Şili Üniversitesi’ndeki araştırmacılardan biri olan Jhonatan Alarcon, keşfedilen yaratıkların iki metreye yakın kanat açıklığına, uzun bir kuyruğa ve sivri bir buruna sahip olduğunu ifade etti ve şunları söyledi: “Araştırma bize bu gruptaki hayvanların dağılımının bugüne kadar bilinenden çok daha geniş olduğunu gösteriyor.”

Rhamphorhynchine pterosaur tasviri Tam Boyutta Gör

Buna ek olarak bilim adamları, bu yaratıkların aynı zamanda keşfedilen en eski ptresaur türlerinden biri olduğunu da araştırmalarında belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim