Şu ana kadar nüfusun %85’i aşılanan 5.6 milyon nüfuslu Güneydoğu Asya şehir devleti Singapur’dan aşı olmayanlara yönelik tartışmalı bir karar geldi.
Hükümet tarafından pazartesi günü yapılan açıklamalara göre, ülkedeki vakaların ve hastaneye yatışların çoğunu oluşturan, ‘aşı olmamayı tercih eden’ insanların tıbbi maliyetleri artık devlet tarafından karşılanmayacak.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Şu anda, yoğun bakım ünitelerinde bulunan hastaların çoğunu aşılanmamış kişiler oluşturuyor. Bu durum da sağlık kaynaklarımız üzerindeki orantısız baskıya katkıda bulunuyor” ifadeleri kullanıldı.
Bakanlık, bu hastaların COVID-19 tedavi masraflarının artık tamamının devlet tarafından karşılanmayacağını; ancak bazı desteklerin devam edeceğini belirtti. Buna ek olarak, oluşan faturaların hastalar tarafından ülkedeki sağlık düzenlemelerinden yararlanılarak düzenli bir şekilde ödenebileceğini duyurdu.
Hükümet normalde, yurtdışı kaynaklı olmadığı sürece, ülkedeki her vatandaşın COVID-19 tedavi masraflarını karşılıyordu ve gerekli tedavileri vatandaşlarına sağlıyordu. Ancak yeni kararla bu durum değişmiş oldu.
Aşı olmaya uygun olmayanların masrafları karşılanacak
Hükümet açıklamalarına; 12 yaş ve altı çocuklar ve belirli tıbbi sorunu olan kişiler gibi aşı olmaya uygun olmayan insanların sağlık masraflarının ödenmeye devam edeceğini de ekledi.
Pandemi başından beri uygun politikalar izlediği ve aşılama oranını %85 gibi yüksek bir orana ulaştırdığı için başarılı olarak görülen Singapur hükümeti, bu yeni kararın bir ‘sinyal’ niteliğinde olacağını ve insanları aşı olmaya teşvik edeceğini düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz: