Anlık Bildirim

SK Hynix, HBM4 ve HBM4E için şimdiden gaza basıyor

Yapay zeka ekran kartları için son derece değerli olan HBM belleklerin yeni nesli yakında piyasada olacak. SKY Hynix, yaklaşan HBM4 bellekler ve gelecekteki HBM4E için şimdiden gaza basıyor.
SK Hynix, HBM4 ve HBM4E için şimdiden gaza basıyor Tam Boyutta Gör
Yapay zekaya olan büyük ilgi sürmeye devam ettikçe büyük oranda Nvidia tarafından doyurulmaya çalışılan GPU açlığı da kısa veya orta vadede bitmeyecek gibi görünüyor. Hem Nvidia hem de AMD, yapay zeka GPU’larında daha yüksek bant genişlikleri sunmak için HBM bellekleri kullanıyor. Bu belleklerin üreticilerinden olan SK Hynix, yeni nesil HBM bellekler için adeta gaza basıyor.

SK Hynix, HBM planlarını hızlandırıyor

SK Hynix, yeni nesil HBM4 belleklerin ilk olarak 2026 yılın seri olarak üretmeyi planlıyordu ancak bu hedef artık 2025 yılına çekilmiş durumda. Bununla birlikte HBM4’ün gelişmiş versiyonu HBM4E için de takvimler 2026 yılına çekildi. SK Hynix, HBM pazarında Nvidia ile yakın ilişki içerisinde pazarın büyük payına sahip.

SK Hynix’in HBM yol haritasını hızlandırması Nvidia’nın her yıl yeni AI GPU’su çıkarma planlarıyla da oldukça uyumlu. Yeni HBM4 teknolojisi, selefi HBM3E'ye kıyasla bant genişliğinde yüzde 40 artış ve güç tüketiminde yüzde 70 azalma vaat ediyor. Ayrıca, HBM4'ün yoğunluğu 1,3 kat daha yüksek olacak.

Bu verimlilik ve performans sıçrayışı Nvidia’nın yeni nesil donanımlarının elini ve haliyle şirketin değerini daha da artırabilir. Nvidia’nın yükselişine devam etmesi aynı zamanda SK Hynix’in de değerini yükseltmeye devam etmesiyle sonuçlanacaktır. Ek olarak firmanın yeni HBM yol haritası Micron ve Samsung ile de benzer durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim