Anlık Bildirim

Skywell Q elektrikli hatchback Paris'te görücüye çıktı

Skywell'in Avrupa pazarına özel olarak geliştirdiği ilk model olan yeni Skywell Q, 2025'in üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak. Söz konusu model 482 km'ye kadar menzil vadediyor.
Skywell Q elektrikli hatchback Paris'te görücüye çıktı Tam Boyutta Gör
Çinli marka Skywell, yeni elektrikli hatchback modelini görücüye çıkardı. Skywell Q olarak adlandırılan model, Avrupa'da MG4 ve Volkswagen ID.3 gibi rakiplerle boy ölçüşecek. Q, markanın Avrupa pazarına özel olarak geliştirdiği ilk otomobil olmasıyla da ayrı bir öneme sahip.

Skywell Q, C segment bir otomobil olarak 4297 mm uzunluğa, 1836 mm genişliğe ve 1536 mm yüksekliğe sahip. Bu kapsamda, ülkemizde yakından tanıdığımız MG4 ile benzer ölçülere sahip olduğunu söylemek mümkün. Otomobilin gövde tasarımı sade ve şık. Ön tarafta boydan boya uzanan LED ışık imzası ve ana aydınlatmalardan oluşan bölünmüş far tasarımı karşımıza çıkarken logonun da aydınlatılmış olduğunu görmekteyiz.

Skywell Q elektrikli hatchback Paris'te görücüye çıktı Tam Boyutta Gör
Yan taraftan bakıldığında ise çok kollu tasarıma sahip 18 inç aerodinamik jantlar ve onların arasından görünen sarı kaliperler göze çarpıyor. Geniş omuz çizgisi ve gizli kapı kolları da dikkat çeken detaylar arasında. Arka tarafta da otomobile sportif bir görüntü kazandıran bir spoyler ve boydan boya uzanan LED stoplar mevcut.

Çok katmanlı yapıya ve kumaş döşemelere sahip iç mekanda ise iki kollu direksiyon simidi ve 15.6 inç merkez dokunmatik ekran bulunuyor. Şimdilik tek açıdan görebildiğimiz alanda dijital gösterge paneli bulunmuyor. İnce havalandırma ızgaraları, Skyroof panoramik cam tavan, geniş bir orta konsol, Metz ses sistemi, 360 derece panoramik kamera, kablosuz cep telefonu şarj ünitesi, arka yolcular için dokunmatik ekranlar ve ambiyans aydınlatması gibi özellikler de listede.

Skywell Q elektrikli hatchback Paris'te görücüye çıktı Tam Boyutta Gör
Skywell Q'da ön tekerleklere güç veren 150 kW'lık (201 hp) bir elektrik motoru bulunuyor. Bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 3,9 saniyede tamamladığı belirtilen modelde henüz kapasitesi açıklanmayan iki farklı batarya seçeneği mevcut. Büyük batarya ile 482 kilometreye kadar sürüş menzili sunuluyor. Avrupa'da satılacağı için bu değerin WLTP'ye göre açıklandığını düşünebiliriz. Büyük bataryanın DC hızlı şarj ile 20 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80 doluma ulaştığı da verilen bilgiler arasında.

Güvenlik tarafında akıllı hız sabitleyici, otomatik acil durum freni, şerit takip asistanı ve akıllı hız asistanı gibi sürüş asistan teknolojilerine sahip olan Skywell Q'nun satışına 2025'in üçüncü çeyreğinde başlanacak. Fiyat henüz açıklanmadı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim