- 6 farklı kompakt SUV yollara çıkacak
- Motosikletlerin popülaritesi artmaya devam edecek
- Dıştan takma motorlar için hedef karbon nötr
- 2035 mali yılına kadar fabrikalar karbon nötr olacak
- Gübreden biyogaz elde edilecek
- Karbon nötr ve otonom için 2 trilyon Yen yatırım
- Yorumlar
6 farklı kompakt SUV yollara çıkacak
Suzuki, 2023 mali yılı ile Japonya’dan başlayarak ticari mini %100 elektrikli araç modelleri pazara sunmayı ve 2030 mali yılına kadar 6 farklı kompakt SUV ile mini araç tanıtmayı planlıyor. Şirket ayrıca hibrit motora sahip mini ve kompakt araçlar geliştirecek ve bunları %100 elektrikli araçlar ile birleştirerek müşterilerine zengin bir çeşitlilik sunacak.
Suzuki, Avrupa’da 2024 mali yılında %100 elektrikli araçlar sunacak ve 2030 mali yılına kadar pazara 5 model daha sunarak SUV ve B segment ürün gamını genişletecek. Suzuki ayrıca her bir Avrupa ülkesinin çevresel düzenlemelerine ve müşteri gereksinimlerine esnek bir şekilde yanıt verecek.
Hindistan’da, Auto Expo 2023’te açıkladığı %100 elektrikli SUV modelini 2024 mali yılında tanıtacak ve 2030 mali yılına kadar 6 model pazara sunacak. Suzuki, kapsamlı ürün ve hizmet yelpazesi sağlamak üzere, sadece %100 elektrikli araçlar sunmakla kalmayacak, aynı zamanda CNG, biyogaz ve etanol karışımı yakıt kullanan karbon nötr içten yanmalı motorlu araçlar da sunacak.
Motosikletlerin popülaritesi artmaya devam edecek
Dıştan takma motorlar için hedef karbon nötr
Suzuki, küçük güçlerdeki dıştan takma motorlar için, 2024 mali yılında ilk %100 elektrikli modelini pazara sunacak. 2030 mali yılına kadar ise %5’i elektrikli modellerden oluşan pazara, 5 yeni model sunmayı hedefliyor. Marka ayrıca daha büyük güçlerdeki dıştan takma motorlar için ise karbon nötr yakıtları kullanmayı planlıyor.
2035 mali yılına kadar fabrikalar karbon nötr olacak
Suzuki, 2030 yılında üretimin nasıl olması gerektiğini gösteren Suzuki Akıllı Fabrika kurulumlarını destekliyor. Böylece dünya genelinde insanların ulaşım araçlarını güvence altına alan bir şirket olmaya devam edecek. Suzuki’nin “Sho-Sho-Kei-Tan-Bi” (Daha Küçük, Daha Az, Daha Hafif, Daha Kısa, Güzel) üretim ilkesini dijitalleşmeyle birleştirerek; veri, nesne ve enerji akışını optimize edecek, en aza indirecek ve basitleştirecek. Bu girişimler sayesinde, yalın hale gelecek ve karbon nötr için mücadele edecek.
Motosiklet üretim merkezi Hamamatsu Fabrikası’nda, güneş enerjisi üretim tesislerinin genişletilmesi de dahil olmak üzere enerji kullanımının azaltılması ve yenilenebilir enerjiye dönüştürülmesiyle, 2027 mali yılında, daha önce planlanan 2030 mali yılından önce karbon nötr olmayı hedefliyor. Şirket, Hamamatsu Fabrikası’nda elde ettiği bilgi birikimini diğer fabrikalarda kullanarak, 2035 mali yılında tüm fabrikalarda karbon nötr olmak için girişimde bulunacak.
Gübreden biyogaz elde edilecek
Suzuki, Hindistan pazarının 2030 mali yılına doğru büyümesini beklerken, ürünlerden kaynaklanan CO2 emisyonundaki azalmaya bakılmaksızın toplam CO2 emisyon miktarındaki artışın da kaçınılmaz olmasını bekliyor. Şirket, artan satış adetleri ile toplam CO2 emisyon miktarının azaltılması arasında bir denge kurmak için mücadele edecek.
Suzuki, biyogaz üretimi için Hindistan devlet kurumu Ulusal Süt Ürünleri Geliştirme Kurulu ve Asya’nın en büyük süt ürünleri üreticisi Banas Dairy ile bir mutabakat zaptı imzaladı. Şirket ayrıca, Japonya’da inek gübresinden elde edilen biyogazdan elektrik üretimi yapan Fujisan Asagiri Biomass LLC’ye de yatırım yaptı ve çalışmalarına başlıyor.
Şirket, Hindistan’daki biyogaz faaliyetlerinin sadece karbon nötr noktasında katkı sağlamakla kalmadığına, aynı zamanda ekonomik büyümeyi desteklediğine ve Hindistan toplumuna katkıda bulunduğuna inanıyor. Ayrıca gelecekte Afrika, ASEAN ve Japonya gibi bölgelerdeki diğer tarım alanlarına da yayılmayı düşünüyor.
Karbon nötr ve otonom için 2 trilyon Yen yatırım
Suzuki, 2030 mali yılına kadar Ar-Ge harcamalarına 2 trilyon Yen ve sermaye harcamalarına 2,5 trilyon Yen olmak üzere toplam 4,5 trilyon Yen yatırım yapacak. 4.5 trilyon Yen’in 2 trilyon Yen’i elektrikliye geçişle ilgili yatırımlar olacak ve bunun 500 milyar Yen’i batarya ile ilgili yatırımlar olacak.
Ayrıca elektrikliye geçiş ve biyogaz gibi karbon nötr ve otonom alanlarındaki Ar-Ge harcamaları için 2 trilyon Yen yatırım yapılması planlıyor. Bununla birlikte batarya, elektrikli araç bataryası tesisi ve yenilenebilir enerji tesislerinin inşası da dahil olmak üzere tesislere 2,5 trilyon Yen yatırım yapılması planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.