Anlık Bildirim

Temu'nun kurucusu Çin'in en zengin kişisi oldu

Türkiye'deki gümrük vergisi düzenlemelerinin başlıca sebebi olarak gösterilen Temu'nun kurucusu Colin Huang, Çin'in en zengin insanı oldu. Bloomberg'e göre serveti 48.6 milyar dolar.
Temu'nun kurucusu Çin'in en zengin kişisi oldu Tam Boyutta Gör
Pinduoduo ve Temu alışveriş platformlarının kurucusu Colin Huang, Çin'in en zengin kişileri listesinde birinci sıraya yerleşti. Ünlü girişimci, sıralamada ülkenin en büyük içecek şirketinin sahibi Zhong Shanshan'ı geride bıraktı. Temu ülkemizde gümrük vergisi düzenlemelerinin bir numaralı sebebi olarak gündeme gelmişti.

Bloomberg tarafından servis edilen habere göre Çin'in en zengin kişisi haline gelen Colin Huang, dünya genelindeki en zenginler listesinde ise 25. sırada yer aldı. Çinli pazar yeri Temu'nun kurucusunun servetinin 48.6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Daha önce bu unvan 47.4 milyar dolar serveti olduğu öngörülen Zhong Shanshan'a aitti.

Temu'nun kurucusu Çin'in en zengin kişisi oldu Tam Boyutta Gör

Basamakları hızla tırmandı

Forbes dergisinin bildirdiğine göre, Zhong Shanshan'a ait bir şirkette çıkan sorunlar nedeniyle Çin'in önceki en zengin kişisinin serveti Mayıs ve Temmuz ayları arasında 20 milyar dolar azaldı. Bu gelişmelerin ardından, Çin'in en zengin kişisi unvanı Temu'nun sahibine geçti.

Daha önce Google'da mühendis olarak görev yapan Colin Huang, 2015 yılında Pinduoduo adlı çevrim içi ticaret platformunu kurdu. 2021 yılının başlarına serveti 71.5 milyar dolara ulaşan Huang, hızlı bir şekilde dünyanın en zengin insanları arasına giriş yapmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
67489 kez okundu.
17 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, temu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim