Anlık Bildirim

Tesla'nın sanal enerji santrali, şebekeye 100 MW güç sağlayarak doğalgaz kullanımını azalttı

Tesla'nın Kaliforniya'daki sanal enerji santrali, şebekenin ihtiyaç duyduğu zamanlarda 100 MW enerji sağlayarak, doğalgaz santrallerine olan ihtiyacı azalttı. Sanal enerji santrali nasıl işliyor?
Tesla'nın sanal enerji santrali, şebekeye 100 MW güç sağladı Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz gün Tesla'nın Kaliforniya'daki sanal enerji santrali, şebekenin ihtiyaç duyduğu zamanlarda 100 MW enerji sağlayarak, pik saatlerde devreye giren doğalgaz santrallerine olan ihtiyacı azalttı.

Güneş panelleri ve Powerwall şebekeyi besliyor

Yaz aylarında klima kullanımı nedeniyle artan elektrik ihtiyacı şebekelere yük bindirerek, doğalgaz enerji santrallerinin devreye girmesine sebep oluyor. Tesla, dağıtılmış enerji sistemlerini, çatı güneş panelleri ve Powerwall bataryaları bir araya getirerek sanal güç santralleri oluşturuyor. Bu sayede, şebeke hizmetleri sağlıyor ve müşterilerine daha fazla değer sunuyor.

Tesla'nın sanal enerji santrali, şebekeye 100 MW güç sağladı Tam Boyutta Gör
Tesla, ilk olarak 2021'de Kaliforniya'da sanal güç santralleri için pilot program başlattı. Powerwall sahipleri herhangi bir tazminat almadan gönüllü olarak katılarak, şebekenin ihtiyaç duyduğu zamanlarda batarya paketlerinden güç çekilmesine izin verdiler. Başarılı olan pilot programın ardından Tesla ve Kuzey Kaliforniya'yı kapsayan elektrik kuruluşu PG&E, Tesla uygulaması aracılığıyla ilk resmi sanal enerji santrali hizmetini başlattı.

Powerwall sahiplerine ödeme yapılıyor

Tesla Sanal Güç Santrali'nin bu yeni versiyonu, acil durum yük azaltma durumlarında şebekeye katkıda bulundukları her kWh için Powerwall sahiplerine 2 dolar ödeme yapıyor. Ev sahiplerinin her olay başına 10 ila 60 dolar arasında kazanç elde etmeleri bekleniyor.

Daha sonra Tesla, sistemi Güney Kaliforniya'ya kadar genişleterek Kaliforniya'nın çoğunu kapsamaya başladı. Tesla, geçtiğimiz gün bu acil yük durumlarından birinin gerçekleştiğini ve sanal enerji santralinin 100 MW'ın üzerinde kapasite sağladığını duyurdu.

Tesla bu programları kademeli olarak daha fazla eyalette ve ülkede sunmayı ve daha fazla Powerwall kurulumu gerçekleştikçe ölçeği büyütmeyi planlıyor. Şirket, şimdiye kadar dünya çapında 600.000'den fazla Powerwall batarya sistemi kurulumu gerçekleştirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim