Tibet’teki buzullar üzerinde çalışan bilim insanları daha önce insanlar tarafından bilinmeyen yaklaşık 15.000 yıllık virüsler keşfetti. Virüslerin donmuş oldukları için bu kadar süre hayatta kaldıkları belirtildi.
20 Temmuz 2021’de Microbiome dergisinde yayınlanan araştırmaya göre 2015 yılında Tibet buzullarında bulunan 33 virüsten 28’i daha önce keşfedilmemiş virüs türleri arasında yer alıyor. Guliya buzulları üzerinde bulunan virüslerin hayvan ve insanlar yerine bitkilerde veya toprakta yaşayan organizmalarda yuva yaptığı gözlemlendi.
Aşırı soğuk ortamlarda hayatta kalabiliyorlar
Ohio State Üniversitesi’ndeki araştırmacılardan Matthew Sullivan bulgularla ilgili, “Bunlar aşırı ortamlarda gelişebilecek virüsler. Virüslerin soğuk ortamlarda hücreleri enfekte etmelerine yardımcı olan ve aşırı soğuklarda hayatta kalmalarını sağlayan gen özellikleri var” ifadelerini kullandı.
Araştırmacılara göre bu çalışma, virüslerin yüzyıllar boyunca nasıl evrimleştiğini anlamada bilim dünyasına büyük katkı sağlayabilir ve virüslerin iklim değişikliği gibi konulara nasıl tepki verdiği anlaşılmasına yardımcı olabilir.
Kaynakça https://scitechdaily.com/15000-year-old-viruses-discovered-in-tibetan-glacier-ice-previously-unknown-to-humans/ https://futurism.com/the-byte/dozens-unknown-viruses-frozen-ice Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
7686 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
buzul, tibet ve