TPM veya Trusted Platform Module adındaki teknoloji, bilgisayarda şifreleme yapılmak istenildiğinde farklı şifre anahtarlarının tamamının veya bir bölümünün bu yonga üzerine kaydedilmesini sağlar. Microsoft'un Windows 8.1 ve 10 ile getirdiği cihaz şifreleme özelliği de yine TPM yongasına ihtiyaç duymaktaydı. Bu özellik son kullanıcı için çok gerekli olmayıp, eski Windows sistemlerinde de bulunma zorunluluğu yoktu. Kimsenin beklemediği bir şekilde Microsoft'un, Windows 11 için TPM 2.0 'ı gerekli kılması oldukça tepkiyle karşılandı.
Microsoft, geri adım attı
Eski nesil anakartların bazılarında TPM 1.2 veya yuvası bulunabiliyor. 2.0 versiyonunu başlangıçta zorunlu kılan Microsoft gelen tepkilerden sonra eski 1.2 versiyonuna da destek vereceklerini açıkladı. Kullanıcıların bu yuvaya sahip olup olmadıklarına bakmalarında yarar var. Windows 11'i yüklemeyi isteyen ve anakartlarında giriş yuvası bulunan milyonlarca kullanıcı, modülü internet üzerinden satın almaya başlamış durumda. Fiyatları 10 ile 25 Dolar civarında olan ürünler, yeni Windows duyurusundan sonra 100 Dolar'a kadar çıkmış ve karaborsaya düşmüş durumda.
TPM'in gerekli olmadığı Windows 11 sürümlerinin çıkacağını söyleyen Microsoft, Windows içerisinde ki güvenliği arttırmak için böyle bir karar aldıklarını söylüyor. Sistemlerinde TPM kontrolü yapmak isteyen kullanıcılar Win-R tuşuna basıp açılan çalıştır bölümüne ''tmp.msc'' yazarak kontrol edebilirler. Ulusal güvenlik sağlamak ve verilere ulaşmak amacıyla Çin, Rusya, Beyaz Rusya ve Kazakistan TPM kullanımını engellemiş durumdayken bu yeni durumda neler yapacakları merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
12809 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
windows11, Microsof ve Yazılım