Binali Yıldırım Üniversitesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mert Elverici ve Kıbrıs Yaban Hayatı Araştırma Enstitüsünde görevli araknolog Kadir Boğaç Kunt, Gökgöl Mağarası’ndaki çalışmalarında kabuklular (crustacea) sınıfından çift ayaklılar takımına ait örnekleri, alanında uzman olan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Özbek, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyeleri İsmail Aksu ve Hazel Baytaşoğlu ile paylaştı.
Yeni canlıya Gammarus Tumaf adı verildi
Yeni keşfedilen canlıya Türkiye Mağaracılık Federasyonuna (TUMAF) ithafen "gammarus tumaf" adı verildi. Canlı hakkındaki bilimsel bulgular, u0luslararası hakemli bir dergide makale olarak yayımlandı.
Daha önce 2019 yılında Mersin'in Anamur ilçesindeki Türkiye'nin en derin mağarası sayılan 1429 metrelik Peynirlikönü Mağarası'nda benzer türde 2 farklı canlı tespit edilmiş ve bunlara "gammarus egmao" ve "gammarus Deryae" isimleri verilmişti.
Keşfi yapan Prof. Dr. Murat Özbek, AA muhabirlerine verdiği demeçte, mağaranın turistler tarafından ziyaret edildiğini ve bu durumun canlıları olumsuz etkilediğini belirterek sadece Gökgöl Mağarası’nda yaşayan bu türün koruma altına alınması gerektiğini vurguladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5841 kez okundu.
7 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, biyoloji ve