Anlık Bildirim

Türkiye'den TikTok ve Microsoft Edge için güvenlik uyarısı!

BTK çatısı altında faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), TikTok ve Microsoft Edge platformları için güvenlik uyarısı yaptı. Kullanıcıların güncelleme yapmasını tavsiye etti.
Türkiye'den TikTok ve Microsoft Edge için güvenlik uyarısı Tam Boyutta Gör
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) iki önemli platform hakkında güvenlik duyurusu yaptı. TikTok ve Microsoft Edge uygulamaları hakkında bildirim yayımladı.

TikTok'u güncelleyin!

USOM’dan yapılan açıklamaya göre TikTok’un Android uygulamasında güvenlik açığı tespit edildi. USOM, güvenlik açığı hakkında Hackerone.com ve Nvd.nist.gov platformlarını kaynak göstererek “Güvenlik Zafiyeti” bildirimi paylaştı.

Türkiye'den TikTok ve Microsoft Edge için güvenlik uyarısı Tam Boyutta Gör
Söz konusu güvenlik açığı Android’deki TikTok’un uygulamasının 34.5.5 ve daha eski versiyonlarında yer alıyor. Uygulama içerisindeki linklere tıklandığında açılan WebView tarayıcı penceresi, Lynxview JavaScript arayüzlerinin ele geçirilmesine izin veriyor. TikTok’un yayımladığı güncelleme ile bu sorun giderildi. Uygulamanın önceki versiyonlarını kullanıyorsanız mutlaka güncelleme yapmanızı öneririz.

USOM ayrıca Microsoft Edge tarayıcısı için “Güvenlik Bildirimi” yayımladı. Microsoft Edge’deki bellek bozulmasına yol açan güvenlik açığının son yayımlanan güncelleme ile giderildiği duyuruldu. USOM, USOM), kullanıcı ve sistem yöneticilerine ilgili güvenlik bültenini incelemelerini ve gerekli güncellemelerin ivedilikle yapılmasını tavsiye ediyor.

Kaynakça https://www.usom.gov.tr/bildirim/tr-24-1338 https://www.usom.gov.tr/bildirim/tr-24-1340 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim