Her geçen gün teknolojinin geliştiği bir dönem içerisinde bulunmaktayız. Teknolojik gelişmeler de beraberinde güvenlik açıklarını getiriyor ve bu açıklardan ötürü siber saldırılar giderek artmakta. Crowdstrike'ın hazırladığı küresel tehdit raporunda siber saldırıların dünya çapında çok fazla arttığı söz edilmekte. Özellikle Türkiye ve Kolombiya, siber saldırılarda yeni baş göstermesine rağmen oldukça yükselişte olan iki ülke.
Raporda bilgisayar korsancılığının dört büyük ismi olan İran, Çin, Rusya ve Kuzey Kore'nin bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen operasyonların detayları da bulunmakta Ayrıca 2021 yılının en önemli güvenlik açıklarında biri olan Log4Shell'den ve gerçekleşen siber saldırıların ana hatlarını oluşturan bulut tabanlı sistemler üzerinden yapılan saldırılar ve fidye yazılımlardan da bahsediliyor.
Bilgisayar korsanlarından İran merkezli olanlar fidye yazılımları kullanarak, Çin merkezli olanlar ise Mixrosoft Exchange üzerinden saldırılar düzenliyor. Bununla birlikte Rusya merkezli saldırganlar bulut hizmetleri üzerinden veri çalarken, Kuzey Kore merkezli bilgisayar korsanları ise kripto para birimleri üzerinden saldırılar yaparak 2021 yılında birçok siber saldırıda bulundular.
Türk hackerların saldırıları artıyor
Raporda saldırılar ülkelere göre çeşitli adlarla bahsedilmekte. Rusya'lı hack grupları "Ayı", Çin'li hack grupları "Panda", Türkiye'li hack grupları "Kurt", Kolombiya'lı hack grupları ise "Oselo" şeklinde adlandırılmakta. Rapora göre Rusya ve Çin, siber saldırı oranlarının en yüksek olduğu iki ülke olmasına rağmen yeni rakipleri var. Bunlar: Türkiye ve Kolombiya.
Kozmik Kurt olarak adlandırılan Türk bilgisayar korsanlarının Nisan 2021'de gerçekleştirdikleri saldırı, raporda detaylı bir şekilde anlatılmakta. İşe bir kurban seçmekle başlayan korsanlar, kurbanın Amazon Web Servisleri (AWS) bulutunda depolanan kullanıcı adı ve parola bilgilerine erişip sonrasında çalınan bilgilerle Amazon Web Servisi sistemlerine girmeyi başardılar. Saldırganlar bu aşamadan sonra komut satırlarını değiştirerek kendilerine güvenlik açığı oluşturdu. Böylece saldırganlar, verileri çalabilmek için kendilerine açık kapı bıraktı.
Bu örnekte de görüldüğü üzere günümüzde birçok veriler bu şekilde çalınmakta. Bu da bulut sistemlerinin güvenliğini sorgulatıyor. Zira bulut hizmetlerinin kullanılmaya başlanmasından beri siber saldırılar istenmesede daha kolay hale gelmiştir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir