- Türksat 5A özellikleri
- Türksat 5A kapsama alanı:
- Türksat 5B son çeyrekte fırlatılacak
- Türksat 5A ile yapılan ilk canlı yayın
- Yorumlar
Türkiye’nin Ocak ayında Uzay’a fırlatılan uydusu Türksat 5A, bugün yayına başladı. Ankara Gölbaşı’ndaki Türksat tesislerinde düzenlenen tören ile Türksat 5A üzerinden ilk defa görüntü aktarımı yapıldı.
Türksat 5A özellikleri
Türksat 5A uydusu 31 Derece Doğu yörüngesinde haberleşme ve TV yayıncılığı hizmeti veriyor. Bu uydu ile öncelikli olarak Türkiye’nin 31 Derece Doğu’daki yörünge haklarının korunması amaçlanıyor. Ayrıca uydu iletişim kapasitemizi artıracak ve mevcut uyduların yedekliğini sağlayacak. TRT kanalları bu uydu üzerinden yayın yapacak. MENA bölgesindeki izleyiciler hedefleniyor. Türksat 4A'daki kanallar Türksat 4A'dan hizmete devam edecek. Frekans ayarı yapmak gerekmeyecek. Türksat 5A üzerinden izlemek isterseniz frekans ayarı yapmanız gerekecek.
Türksat 5A, 31 yıl manevra ömrüne sahip. Bu süre boyunca hizmet verecek. Uydu Airbus DS tarafından geliştirildi. Ku Band üzerinden hizmet veriyor. Ku Band’da 1.728 MHz kapasite kazandıracak.
Türksat 5A kapsama alanı:
Türksat 5B son çeyrekte fırlatılacak
Türkiye, Türksat 5B ve Türksat 6A uyduları üzerindeki çalışmaları sürdürüyor. TV yayıncılığı için geniş kapasite sunacak Türksat 5B uydusu bu yılın son çeyreğinde SpaceX’in Falcon 9 roketi ile Uzay’a gönderilecek. Yerli imkanlarla üretilen Türksat 6A uydusunun ise gelecek sene fırlatılması planlanıyor. Türksat 6A’nın yayına başlamasıyla Türkiye kendi haberleşme uydusu üreten 10 ülke arasına girecek.
Türksat 5A ile yapılan ilk canlı yayın
Aşağıdaki Twitter paylaşımının 15. dakikasından itibaren Türksat 5A ile aktarılan ilk görüntüleri seyredebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
62743 kez okundu.
27 kişi, toplam 31 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, uydu ve