Uranüs’ün yeni fotoğrafları başka boyuta açılan bir portal gibi görünüyor
James Webb Uzay Teleskobu, bu yıl ikinci kez odağını Uranüs’e çevirdi. Uranüs’ün yeni fotoğrafları, gezegen hakkında daha ayrıntılı bilgiler verirken halkalarını net bir şekilde gözler önüne seriyor.
JWST, nisan ayında Uranüs’ü ilk defa görüntülemişti. Nisan ayında yayınlanan ilk görüntü, 1.4 ve 3.0 mikron kızılötesi dalga boylarında çekilen görüntülerden oluşan iki tonlu bir olaydı. Bu yeni görüntü, Uranüs’e çok daha eksiksiz bir genel bakış sağlamak için özellikle 2.1 ve 4.6 mikron olmak üzere ekstra dalga boylarını da sürece dahil ediyor.
Görsellerde ayrıca kutup başlığının etrafında esen parlak fırtınalar da görülebiliyor ve bunların en azından kısmen mevsimsel değişimlerden kaynaklandığına inanılıyor. Uranüs gerçekten garip bir gezegen ve bilinmeyen nedenlerden dolayı Güneş'in etrafında yan dönüyor. Kutupları gezegenin 'üstünde' olmak yerine, onları tam karşıdan görüyoruz ve bu da gökbilimcilere tanık olmak istedikleri benzersiz iklim koşullarını sunuyor. Bu gözlemler, Uranüs'ün atmosferinin nasıl işlediğini anlamaya çalışan gezegen bilimciler için şimdiye kadarki en iyi verileri sağlamanın yanı sıra, gelecekte Uranüs'e yapılacak bir görevde sorulacak bilimsel soruların belirlenmesinde de hayati önem taşıyacak.
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.